Goedemorgen Bitcoin: Opvallend Nieuws Rondom Grayscale’s Bitcoin ETF-Zaak

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe Bitcoin Mijlpaal: Nooit Eerder Hadden Zoveel Mensen 10+ BTC!

Sinds februari 2022 is er een grote toename waargenomen in het aantal Bitcoin wallets dat minimaal 10 BTC hebben. Deze gegevens zijn afkomstig van Santiment, een on-chain analysebedrijf dat de bewegingen en trends op de blockchain nauwgezet volgt.

Gedurende de afgelopen 20 maanden heeft het aantal wallets met minimaal 10 BTC een gestage groei doorgemaakt. Dit suggereert dat, ongeacht de volatiliteit en prijsschommelingen van Bitcoin, steeds meer retailadressen Bitcoins aan het verzamelen zijn. Dergelijke accumulatie kan worden geïnterpreteerd als een teken van vertrouwen in de toekomstige waarde van Bitcoin door kleinere investeerders.

Tussen februari 2022 en nu zijn er 11,806 nieuwe adressen bijgekomen die de drempel van 10 BTC hebben bereikt of overschreden. Dit heeft het totale aantal wallets met meer dan 10 Bitcoins opgedreven naar een recordaantal van 157,400. Ter vergelijking, dit is een stijging van ongeveer 8.12% in slechts twintig maanden, waarmee het vorige record uit 2019 ruimschoots wordt overtroffen.

U.S. SEC Laat Deadlines Verstrijken Zonder Beroep in Grayscale’s Bitcoin ETF-Zaak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft geen beroep aangetekend tegen een rechtbankbesluit omtrent de Grayscale spot bitcoin ETF. Deze rechtstzaak eindige in het voordeel van Grayscale’s voorstel om zijn bitcoin trust (GBTC) om te zetten naar een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Dollar geniet voorkeur in Venezuela, bitcoin niet direct de eerste keuze bij hoge inflatie

Ondanks de hyperinflatie en het autoritarisme neigt Venezuela niet naar een nationaal cryptocurrency model. Een recent rapport van Chainalysis plaatst Venezuela slechts op de vijfde plek qua totale crypto-waarde in de Latijns-Amerikaanse regio en het land verschijnt niet eens in de wereldwijde top 20.

Experts hadden gespeculeerd dat de politieke en economische uitdagingen in Venezuela, zoals de devaluatie van de bolívar en de strenge regels van president Nicolás Maduro, de bevolking naar Bitcoin en andere digitale valuta’s zouden drijven. Echter, Javier Bastardo, organisator van Satoshi in Venezuela, onthult dat veel Venezolanen de Amerikaanse dollar boven cryptocurrencies verkiezen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...