Goedemorgen Bitcoin: PayPal breidt Venmo uit met Bitcoin transacties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Plan B over de bitcoin halving en zijn strategie om je rendement te verhogen

We kennen PlanB ondertussen allemaal als een handelaar die zijn keuzes baseert op data. In 2019 begon dat natuurlijk allemaal met de introductie van zijn Stock-to-Flow model, waar hij tot op de dag van vandaag furore mee maakt. De Nederlandse analist is niet bij iedereen geliefd meer binnen de gemeenschap, maar dat maakt zijn analyses zeker niet minder interessant.

Ditmaal deelt de analist een koop- en verkoopstrategie voor bitcoin die, zoals we hem kennen, volledig om de halving draait. Het is natuurlijk geen aankoopadvies.

Binance koopt Japanse gereguleerde beurs SEBC op

Binance maakt een comeback in Japan. Het neemt de cryptobeurs Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) over en daarmee heeft het direct alle papieren in orde om in het Aziatische land aan de slag te gaan.

De beurs van topman CZ kocht het door bedrijf in november 2022 op met het doel om zich weer in de Japanse cryptomarkt te mengen. SEBC had al een licentie te pakken bij de Financial Services Agency (FSA) van Japan.

Volgens lokale berichtgeving gaat SEBC op 31 mei stoppen met haar bestaande activiteiten, om vlak erna in juni 2023 weer de deuren te openen onder de naam Binance Japan. Er is geen officiële lanceringsdatum aangekondigd.

PayPal breidt Venmo uit met Bitcoin transacties

PayPal heeft onlangs een nieuwe functie aangekondigd waarmee Venmo-gebruikers bitcoin kunnen overmaken naar vrienden, familie en externe wallets en beurzen binnen het crypto-ecosysteem. De betaaldienst zet dus groots in op bitcoin als mogelijke optie.

Deze uitbreiding zal in de loop van de komende weken worden geïmplementeerd, met een start in mei 2023. Dat is te lezen in het persbericht van PayPal.

Volgens PayPal kiezen veel gebruikers Venmo vanwege de veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid die het platform biedt voor het beheren van hun cryptovaluta. In de afgelopen twaalf maanden heeft ruim 74% van de crypto-gebruikers op Venmo ervoor gekozen om hun cryptovaluta in hun account te houden. Daarnaast heeft bijna de helft van de klanten met bestaande crypto-saldi sinds begin 2023 hun bezit op Venmo uitgebreid.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...