Goedemorgen Bitcoin: PayPal opent speciale Bitcoin afdeling

Goedemorgen! De prijs van bitcoin (BTC) staat op 18,835.82USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

ECB breidt opkoopprogramma uit met 600 miljard euro, goed voor Bitcoin?

De Europese Centrale Bank (ECB) is voorlopig nog niet klaar met het dichten van financiële gaten in de economie. De bank breidt het schuldenopkoopprogramma uit met 600 miljard euro. Eerder werd al 750 miljard euro beschikbaar gemaakt. Dat meldt de NOS.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het opkopen van schulden gaat door tot juni 2021 of tot de mondiale crisis plots sneller voorbij is. Het lijkt kleingeld, maar het opkopen van schuld voor 20 miljard per maand gaat ook gewoon door.

Pieter Jan Datema (Crypto2Cash): “Bitcoin is nieuw geld, DNB houdt het tegen”

In deze kersverse aflevering is Pieter Jan Datema van Crypto2Cash te gast, een succesvolle ondernemer binnen de internationale bitcoin en crypto industrie.

Crypto2Cash is wereldwijd marktleider in het omwisselen van cryptovaluta in fiat geld. Datema heeft tientallen jaren ervaring op de financiële markten.

Zo was hij medeoprichter van de Nederlandsche Betaal & Wissel Maatschappij en mede-CEO van de Deense Saxo Bank.

PayPal wil speciale afdeling openen voor Bitcoin en zet in op ‘super-app’

Dan Schulman, de CEO van PayPal, deelt plannen voor een ‘super-app’. Hij spreekt de ambitie uit om meer bezig te gaan met cryptocurrency’s, waaronder bitcoin. Ook gaat hij in op de vraag of zijn bedrijf binnenkort bitcoin gaat aanschaffen.

Het bedrijf heeft onder andere door bitcoin een enorm goede tijd achter de rug. De financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2020 lieten een spectaculaire groei zien. De app van PayPal, maar ook die van Venmo, werden in het kwartaal veelvoudig gebruikt.

Column: Wopke’s boemerang maakt van Bitcoin bezitter een crimineel

Column – Zo nu en dan zit er iets dwars. Iets wat je niet zelf kunt veranderen, maar waar je wel graag over roeptoetert. Zo ook nu weer. Het is een onderwerp dat al tientallen keren aan de orde is geweest: de Nederlandse cryptowet, per 21 mei 2020 ingevoerd door de overheid.

Deze wet fungeert namelijk als een boemerang, een guillotine en een wurggreep in één.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...