Goedemorgen Bitcoin: PlanB geeft S2F-model nog niet op

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB: "Ik heb het S2F-model nooit opgegeven, bitcoin gaat weer pompen"

PlanB is wereldberoemd geworden (in de bitcoin-wereld) met zijn Stock-to-Flow model. De Nederlandse analist dacht met zijn model, dat gebaseerd is op de schaarste van bitcoin en andere store-of-value assets, een manier te hebben gevonden om de schaarste van bitcoin te waarderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels handelt bitcoin echter behoorlijk ver onder de koers die het model voorspelt en velen hebben het model voor dood verklaard. PlanB staat echter nog steeds achter zijn berekeningen. "Ik heb het model nooit opgegeven!

Natuurlijk kan het S2F model niet kloppen en niet op co-integratie worden getest omdat het niet willekeurig is [...] deze cyclus is niet voorbij en naar mijn mening gaat de volgende halving bitcoin (weer) naar de maan sturen", aldus een optimistische PlanB.

'Bitcoin is een goede aankoop voordat de FED beleid verandert'

De bekende investeerders, ondernemer en schrijver Robert Kiyosaki ziet bitcoin nog altijd als een goede aankoop. "Koop bitcoin, zilver en goud'', zegt hij in een tweet.

Kiyosaki is een bekende in de wereld van beleggen, maar met name in de boekenwereld. De beste man schreef onder andere 'Rich Dad, Poor Dad'. Dit nieuwsbericht gaat alleen over zijn mening. Bovendien weet niemand wanneer de centrale bank van Amerika van gedachte/het beleid gaat veranderen.

Naast BTC en edelmetalen ziet Kiyosaki weinig in aandelen. Hij verwacht een verdere daling voor aandelen, staatsobligaties en vastgoed.

Clashes & crashes

Met Bitcoin Focus duiken we de diepte in. Dit is een kleine greep uit de bitcoin nieuwsbrief van Nederland.

Veel aandelen hebben het dit jaar moeilijk. Maar bij Core Scientific gaat het er heftiger aan toe. Het is een indicatie dat het goed rommelt bij het bedrijf. De grote bitcoin miner geeft aan dat het mogelijk failliet gaat.

Lees het hele verhaal op www.bitcoinfocus.nl, net als een duik in de RBF-discussie, een nieuwe gewenste maatregel van Biden en hoge toezichtbkosten bij banken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...