Goedemorgen Bitcoin: PlanB laat weer van zich horen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Oplossing tussen Bitvavo en Digital Currency Group dichterbij’

Bitvavo meldt vooruitgang in de onderhandelingen met Digital Currency Group (DCG). De Nederlandse beurs is nog altijd hoopvol over het terug krijgen van zo’n 280 miljoen euro.

Kredietverstrekker Genesis (dochterbedrijf van DCG) is verwikkeld in een zogenoemd Chapter 11-proces. Dat is in de praktijk een herstructureringsproces waarbij een bedrijf bescherming krijgt voor een faillissement. Het doel is het terugbetalen van schuldeisers en zelfs een doorstart ligt op tafel.

Volgens de Nederlandse beurs ligt er een nieuw en verbeterd voorstel voor de schuldeisers. Het is een verbetering van het eerdere voorstel van 9 januari: “Het voorstel betekent concreet dat wij binnen een acceptabele termijn het gros van onze uitstaande tegoeden terugkrijgen.”

Bitvavo trekt met andere schuldeisers en adviseurs op om in gesprek te blijven met DCG: “Partijen hebben aangegeven voor een kortstondige Chapter 11 procedure te gaan waarna direct tot uitvoering kan worden overgegaan.”

Bitcoin ligt op koers voor de beste januarimaand sinds 2013

Bitcoin is sinds de start van het nieuwe jaar met bijna 40 procent gestegen. Daarmee ligt het op koers voor de beste opening van het jaar sinds 2013, want destijds ging bitcoin in januari met 51 procent omhoog. Aan de andere kant zijn er natuurlijk nog een paar dagen over en is het mogelijk dat we dat record uit de boeken schrijven.

PlanB is bullish: “Verkopers realiseren weer winst op bitcoin”

De Nederlandse PlanB is bekend van zijn Stock-to-Flow model, waar hij in 2019 de bitcoin-gemeenschap mee veroverde. Lange tijd was het model in staat om de koers op juiste wijze te voorspellen, maar inmiddels is daar helaas weinig meer van over. Dat neemt niet weg dat PlanB interessante grafieken blijft delen.

PlanB is uiterst positief over de vooruitzichten voor bitcoin op de relatief korte termijn, want hij constateert dat verkopers weer winst nemen. Dat is een verandering, omdat ze voor de koersexplosies van januari nog verliezen moesten nemen. Als ze verkochten, dan was dat vooral met de intentie om verliezen te beperken.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...