Goedemorgen Bitcoin: PlanB ziet ‘mooie koopkans’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

PlanB ziet ‘mooie koopkans’, of alles is anders en de wereld gaat ten onder

De Nederlander PlanB maakte een paar jaar geleden furore met zijn Stock-to-Flow model dat een tijdlang met angstaanjagende precisie het verloop van de bitcoin koers wist te voorspellen. Inmiddels lijken zijn modellen gebroken te zijn en krijgen ze niet meer de aandacht van toen. Dat neemt niet weg dat PlanB nog altijd met interessante grafieken komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor de goede orde: ook hier geldt dat alle modellen fout zijn, maar sommige zijn wel bruikbaar.

In de eerste grafiek van PlanB die we bespreken plot de analist de bitcoin koers, de Relative Strength Index en de Realized Price gedeeld door het voortschrijdend gemiddelde. Interessant is dat hij deze lijnen op de complete koersgeschiedenis van bitcoin plakt, waardoor we een volledig plaatje krijgen.

Goedemorgen Bitcoin: PlanB ziet 'mooie koopkans'

12 jaar geleden verkocht iemand 84.000 bitcoin voor $1.500

Bitcoin is inmiddels meer dan 13 jaar oud. Over de jaren heen is er een een hoop gebeurd.

Het is 12 jaar geleden dat iemand 84.000 BTC verkocht voor een mooie prijs van $1.500. William “Nenolod” Pitcock was de verkoper. Hij stond bekend als iemand die wilde bewijzen dat bitcoin niet werkte.

Opvallend genoeg waren er in 2010 al berichten over op bitcointalk.org. Een gebruiker vraagt zich hardop af of Nenolod altijd zou winnen. Hij was druk in de weer met het minen van bitcoin. Als BTC wint, heeft hij veel bitcoin. Als bitcoin niet werkt, heeft hij gelijk.

Het is onduidelijk waar de scepticus tegenwoordig uithangt. Allicht heeft de beste man nog een extra schatkist aan bitcoin weten te vergaren in de eerste jaren van het netwerk. Misschien heeft hij alles (goedkoop) verkocht.

Week in Bitcoin: Tesla, PlanB en boete voor Binance

Een veel bewogen week in de wereld van bitcoin. Tesla verkocht ruim $900 miljoen aan bitcoin en Binance kreeg een boete van de centrale bank van Nederland.

FBI waarschuwt voor malafide apps die je bitcoin willen stelen

De FBI waarschuwt voor het downloaden van bitcoin apps. Het gaat om criminelen die slachtoffers in de val willen lokken met investeringsdiensten. De FBI zegt dat er al ruim $42 miljoen is buitgemaakt bij 244 slachtoffers in alleen de VS.

Het spreekt voor zich, maar het kan geen kwaad om het nog eens te herhalen: niemand geeft jou zomaar gratis geld. De FBI geeft aan dat cybercriminelen contant opnemen met investeerders. Vervolgens wordt het slachtoffer gevraagd om bepaalde apps te downloaden. Een van de genoemde namen is Yibit en Supay. Deze diensten doen zich voor als grote cryptobeurzen of bedrijven.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...