Week in Bitcoin: Tesla, PlanB en boete voor Binance

Een veel bewogen week in de wereld van bitcoin (BTC). Tesla verkocht ruim $900 miljoen aan bitcoin.

Tesla verkoopt ruim $900 miljoen aan bitcoin

Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst $936 miljoen aan bitcoin verkocht. Dat komt neer op zo’n 75% van hun oorspronkelijke stack.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal heeft de autofabrikant nog $218 miljoen aan bitcoin in kas. Het bedrijf maakt dit bekend in hun kwartaalcijfers. Het is terug te vinden onder het kopje “opbrengsten uit de verkoop van digitale activa”.

Het bedrijf heeft naar schatting nog zo’n 10.000 BTC in bezit. Directeur Elon Musk gaf aan dat dit geen oordeel is over bitcoin. Men wil anticiperen op onzekerheid in de wereld en heeft momenteel blijkbaar liever dollars in reserve dan bitcoin.

PlanB ziet ‘mooie koopkans’, of alles is anders en de wereld gaat ten onder

De Nederlander PlanB maakte een paar jaar geleden furore met zijn Stock-to-Flow model dat een tijdlang met angstaanjagende precisie het verloop van de bitcoin koers wist te voorspellen. Inmiddels lijken zijn modellen gebroken te zijn en krijgen ze niet meer de aandacht van toen. Dat neemt niet weg dat PlanB nog altijd met interessante grafieken komt.

Voor de goede orde: ook hier geldt dat alle modellen fout zijn, maar sommige zijn wel bruikbaar.

In de eerste grafiek van PlanB die we bespreken plot de analist de bitcoin koers, de Relative Strength Index en de Realized Price gedeeld door het voortschrijdend gemiddelde. Interessant is dat hij deze lijnen op de complete koersgeschiedenis van bitcoin plakt, waardoor we een volledig plaatje krijgen.

Binance verslaat Coinbase: meer bitcoin in kas

Binance heeft voor het eerst meer bitcoin in kas dan Coinbase. Binance en Coinbase zijn van oudsher concurrenten. Coinbase is inmiddels beursgenoteerd in Amerika, Binance is een bedrijf dat het iets minder nauw met de regels neemt.

In onderstaande grafiek zie je de ontwikkeling van de bekende adressen van Coinbase en Binance. Binance is na de recente onrust in de markt koploper op dit gebied.Het gaat hier (met name) om klantenfondsen. Grote cryptobeurzen hebben gezamenlijk miljoenen bitcoin in beheer.

Binance kreeg ook een boete van De Nederlandsche Bank deze week.

Aantal bitcoin whales met meer dan 10.000 bitcoin neemt toe

On-chain data leert ons dat het aantal bitcoin holders met meer dan 10.000 bitcoin is toegenomen. Dat is een teken dat de grote jongens, de zogenaamde whales, weer accumuleren. Zowel van de whales met meer dan 1.000 bitcoin als van de whales met meer dan 10.000 bitcoin, zwemmen er nu meer rond in de digitale zee.

Natuurlijk hebben de whales niet alle antwoorden en kunnen zelfs de rijksten op aarde soms niet voorspellen wat bitcoin voor ons in petto heeft. Op dit moment lijkt het erop dat de whales verwachten dat de bodem met 17.600 dollar achter de rug is en dat de huidige bitcoin koers het voor hen aantrekkelijk maakt om te accumuleren.

‘BlockFi had $600 miljoen aan ongedekte leningen’

BlockFi had in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst $600 miljoen aan leningen uitstaan zonder dekking. Dat is te lezen in het ‘Q2 2022 Transparency Report’ van de Amerikanen.

In tegenstelling tot verschillende concurrenten lijkt BlockFi te blijven leven. De kredietverstrekker had daar wel onder andere een lening van FTX voor nodig. BlockFi biedt nog altijd renteproducten aan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...