Goedemorgen Bitcoin: Portugal start met winstbelasting

986 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze bear verkocht 8 jaar geleden 30.000 bitcoin

Het is vandaag ongeveer 8 jaar geleden dat de beruchte “Bear Whale” 30.000 bitcoin aanbood op Bitstamp voor ongeveer 300 dollar per stuk. De verkooporder in kwestie drukte destijds extreem op de markt, die destijds een dagelijks handelsvolume van ongeveer 29 miljoen dollar kende.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond de 20.000 dollar en voelt dat voor de meeste mensen als een nederlaag. Iets meer dan acht jaar geleden zag de wereld er heel anders uit voor bitcoin. Destijds handelde de digitale munt rond de 300 dollar en dook vrijwel uit het niets de Bear Whale op, die 30.000 bitcoin wilde verkopen.

Oprichter cryptobeurs Huobi verkoopt meerderheidsbelang

De oprichter van cryptobeurs Huobi Global verkoopt zijn meerderheidsbelang in het bedrijf. Leon Li Lin geeft zijn aandelen uit handen aan een investeringsmaatschappij genaamd About Capital.

About Capital is afkomstig uit Hong Kong en Huobi Global geregistreerd op de Seychellen. In een blogpost op de website van de exchange is meer te lezen over dit overnamenieuws.

Naar verluidt heeft de deal geen impact op de activiteiten van het bedrijf. Voor Huobi, het management en de klanten verandert er niets.

Volgens data van coinmarketcap is Huobi momenteel de 14e grootste cryptobeurs van de wereld. Het laat gerenommeerde namen zoals OKX, Bithumb en BitMEX achter zich.

Portugal start met winstbelastingen op bitcoin

Portugal start met een winstbelasting op bitcoin en crypto. Winsten op bezittingen die je minder dan een jaar bezit moeten worden belast bij eventuele (koers)winst.

Portugal staat bekend als een van de Europese landen waar het goed vertoeven is als bitcoin hodler. Voor de trouwe spaarder zal deze nieuwe belasting geen directe gevolgen hebben. Dat heeft het wel voor (hobby)handelaren, bijvoorbeeld.

Op dit moment is er niet zoiets als winstbelasting op bitcoin of crypto in Portugal. Het voorstel voor de begroting in 2023 bevat echter de nieuwe plannen. Het gaat om een winstbelasting van 28%. De begroting ligt nu bij het parlement.

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd