Goedemorgen Bitcoin: prijs daalde gisteren met 10%, volgt herstel?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De prijs van 1 bitcoin (BTC) staat op 18,848.93USD.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin whale beweegt voor $321 miljoen in één transactie

De grote vissen in de financiële oceaan die bitcoin heet komen langzaam in beweging. Bitcoin whales sturen miljarden aan bitcoin heen en weer terwijl de koers maar blijft vallen.

In de afgelopen 24 uur hebben whales voor meer dan $6 miljard aan bitcoin bewogen. Het lijkt erop dat een groot deel van al die transacties kunnen worden herleid naar één wallet.

Bitcoin daling naar $47.000 duwt munt onder het stock-to-flow schema

Bitcoin drijft sommige investeerders momenteel tot wanhoop, maar Nederlander PlanB maakt zich helemaal geen zorgen over de dip. Met de koersval tot $47.000 is bitcoin zelfs even onder de modelwaarde van het stock-to-flow model uitgekomen en dat is volgens PlanB alleen maar goed.

“Bijzonder om te zien dat het stock-to-flow model alweer gelijk heeft,” aldus Saifedean Ammous, de auteur van De Bitcoin Standaard.

Turkije arresteert 62 mensen vanwege miljardenfraude bitcoin beurs

De Turkse autoriteiten hebben 62 mensen vastgezet vanwege mogelijke betrokkenheid bij de grootschalige oplichting bij bitcoin beurs Thodex. Dat meldt persbureau Reuters deze vrijdagochtend, dat zich baseert op nieuwsberichten uit het land.

Donderdag meldde de beurs doodleuk dat de handel stil wordt gelegd voor minstens 4 werkdagen. 391.000 klanten kunnen niet meer bij hun tegoeden. De Turkse media hebben de zaak massaal opgepakt, waardoor de druk op de autoriteiten toenam om in te grijpen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...