Goedemorgen Bitcoin: prijs weer door $40.000

856 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase laat klanten hun belastingteruggave ontvangen in bitcoin

Amerikaanse klanten van Coinbase kunnen een eventuele belastingteruggave ontvangen in bitcoin (BTC). De cryptobeurs geeft aan dat je altijd je geld naar de beurs kunt sturen om cryptocurrency’s te kopen, maar het kan ook automatisch.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een blogpost legt Coinbase uit dat het gaat om een samenwerking met TurboTax. Dat is een softwarepakket om te helpen met belastingen. Coinbase rekent geen extra transactiekosten als je voor de optie kiest.

Bitcoin koers schiet door $40.000

De bitcoin koers schoot gisteren plotseling door de $40.000. Dat levert echter niet alleen maar winnaars op. Met name op de derivatenmarkt zijn er ook verliezers.

Volgens Coinglass is er ruim $220 miljoen aan future contracten geliquideerd in 24 uur. Ruim $46 miljoen was in bitcoin. Handelaren die gokte op een verdere daling van de koers moesten noodgedwongen hun short posities sluiten.

Ook in Australië zaak vanwege valse Facebookadvertenties voor bitcoin

De Australische consumentenwaakhond ACCC onderzoekt Meta, vanwege advertenties van frauduleuze cryptobedrijven. Vaak werden bij de Facebookadvertenties zonder toestemming afbeeldingen van bekende Australiërs gebruikt.

Deze advertenties met bekende Australiërs, zoals Nicole Kidman en miljardair en zakenman Andrew Forrest, werden gebruikers van het platform naar websites gelokt waar net werd gedaan alsof je in cryptovaluta kon investeren.