Coinbase laat klanten hun belastingteruggave ontvangen in bitcoin

Amerikaanse klanten van Coinbase kunnen een eventuele belastingteruggave ontvangen in bitcoin (BTC). De cryptobeurs geeft aan dat je altijd je geld naar de beurs kunt sturen om cryptocurrency’s te kopen, maar het kan ook automatisch.

In een blogpost legt Coinbase uit dat het gaat om een samenwerking met TurboTax. Dat is een softwarepakket om te helpen met belastingen. Coinbase rekent geen extra transactiekosten als je voor de optie kiest.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten kunnen inloggen bij TurboTax en hun belastingaangifte voltooien. Bij de accountgegevens kunnen klanten de Coinbase-optie kiezen. Na een aantal simpele stappen kun je in de VS je belastinggeld terugkrijgen in bitcoin.

In de Verenigde Staten wordt er belastinggegeven op de koop en verkoop van cryptocurrency’s. Daarom mag je waarschijnlijk wel direct weer 20% winstbelasting afstaan als je gebruik maakt van deze diensten. Het vasthouden van bitcoin kost je in de Verenigde Staten niets extra qua belastingen.

Poll

Heb jij Coinbase wel eens gebruikt?



Coinbase

Coinbase is het enige beursgenoteerde bedrijf in haar soort in de VS. De cryptobeurs probeert op verschillende manieren aandacht te generen voor hun producten. Naast dat ze tal van (onzin) coins aanbieden, heeft Coinbase ook vaak dit soort acties.

Zo kunnen Amerikanen sparen voor hun pensioen, automatisch via Coinbase. Het bedrijf komt hiermee positief in het nieuws, en veel van deze kleine diensten zijn ook leuk.

Een andere dienst die Coinbase biedt is allicht wat minder leuk qua marketing, maar voor Coinbase niet minder belangrijk. De Amerikaanse instantie die verantwoordelijk is voor immigratie en douane wil gebruik wil maken van ‘forensische blockchainsoftware’ van Coinbase.

Details van de aanstaande contractondertekening zijn te lezen in een document op de overheidswebsite SAM.gov. Hoewel de details niet precies duidelijk zijn, weten we het volgende over de plannen: “Het Department of Homeland Security (DHS), US Immigration and Customs Enforcement (ICE) en Office of Acquisition Management (OAQ) zijn van plan om zich in te kopen in (…) computer forensische diensten. Coinbase is de enige verkoper die diensten kan leveren die voor het bureau vereist zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...