Goedemorgen Bitcoin: Redditor verloor $3.000 aan BTC met paper wallet

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Presidentskandidaat RFK koopt 14 bitcoin voor zijn kinderen

Robert F. Kennedy Jr. heeft extra bitcoin bijgekocht. De presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen van 2024 maakte het nieuws bekend in een Twitter Spaces van Scott Melker (die ook wel bekend staat als The Wolf Of All Streets).

Dat de Democraat bitcoin bezit is al geen geheim meer. Politici moeten dit publiekelijk bekend maken volgens officiële rapportages. Ook gebruikt Kennedy Jr. bitcoin veelvuldig in zijn campages, waaronder in de toespraak op de Bitcoin 2023 conferentie in Miami. Hij wil onder andere het draaien van bitcoin nodes van self-custody beschermen.

Rond deze periode is hij overtuigd geraakt, zo getuige zijn uitspraak in de Spaces:

“Meteen na de Bitcoin Conferentie besloot ik om de daad bij het woord te voegen en twee bitcoins te kopen voor elk van mijn zeven kinderen.”

Deze Redditor verloor $3.000 aan bitcoin (BTC) met een paper wallet

“Mijn Bitcoin is weg. Hoe kan dat?” Een Reddit-gebruiker dacht een veilige manier te hebben om zijn bitcoin te bewaren, maar twee dagen is zijn ‘veilige’ papieren bitcoinwallet volledig geplunderd. Enkele duizenden dollars aan bitcoins in rook op.

Een papieren wallet is een stuk papier waar je je private keys en openbare adressen op schrijft. Dus in tegenstelling tot een software of hardware wallet, is een papieren wallet een stuk geprint papier om toegang te krijgen tot je bitcoin.

Op 24 juli plaatst een Redditor genaamd /jdmcnair een bericht op het subreddit r/Bitcoin en vraagt advies hoe een hacker ruim $3.000 dollar aan bitcoin kon jatten. Hij dacht veilig te zijn door zijn papieren wallet te genereren op een offline computer.

In een update maakt de Redditor bekend dat hij de dubieuze online tool walletgenerator.net heeft gebruikt om de private keys te genereren. Deze generator is berucht omdat de gegenereerde sleutels en adressen in het verleden meerdere malen zijn gehackt.

Stablecoin ratio op Bitfinex verklapt mogelijke bullrun

Zit er een grote “bull move” aan te komen voor bitcoin? Kijken naar de “koopkracht van stablecoin” zou dat zomaar het geval kunnen zijn.

On-chain analist Cole Garner pakt de stablecoin reserve ratio’s van Bitfinex erbij. Dit getal staat nu op het hoogste punt sinds eind 2022. Op X schrijft hij:

“De bitcoin-naar-stables ratio op Bitfinex ontploft voorafgaand aan elke grote bullish prijsbeweging. Het is een belangrijke leading indicator.”

Deze uitspraak is gebaseerd op de SSR-indicator, de stablecoin supply ratio. Je kunt per beurs de marktkapitalisatie van bitcoin delen door die van alle stablecoins die er gestald staan. Door dit te doen, krijg je een waarde die aangeeft hoeveel droog kruit er langs de zijlijn klaar staat om mogelijk in bitcoin te stappen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...