Goedemorgen Bitcoin: Ripple vraagt uitstel op boete van $125 miljoen, wat betekent dit voor de XRP koers?

611 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Dit verwachten drie Nederlandse analisten van de Bitcoin koers na de scherpe daling

De Bitcoin koers staat nu ongeveer 10% boven het laagste punt van $49.577 van dit jaar, dat op 5 augustus werd bereikt. Analisten maken zich echter zorgen dat de koers onder de $52.000 kan zakken voordat er een herstel komt. Gisteravond viel de Bitcoin koers met meer dan 5,9%, van $56.984 tot onder de $53.000. Bitcoin herstelde echter wel weer snel tot boven $54.000, maar drie Nederlandse analisten denken nu dat er nog meer risico’s zijn voor een verdere daling, met $52.000 als belangrijk niveau om te volgen.

CryptoJelle zei op 6 september op X dat “Bitcoin dichter bij de $52.000 komt.” Deze tweet kwam na een scherpe daling in de Bitcoin koers door slechter dan verwachte Amerikaanse werkgelegenheidsdata. Dit maakte de economische situatie twijfelachtig.

Jelle zei dat Bitcoin onder belangrijke steunniveaus is gezakt, zoals het psychologische niveau van $58.000 en het 200-daags gemiddelde. Om verdere dalingen te voorkomen, moeten de bulls het laagste punt van 5 juli rond $52.000 verdedigen.

Waarom de Bitcoin koers vandaag flink is gezakt: Gaat BTC stijgen?

De Bitcoin koers is vandaag flink gedaald, met 5% verlies in minder dan 24 uur. Dit komt door verschillende factoren, zoals slechte cijfers over de Amerikaanse economie en zorgen over de toekomst. Gisteravond laat zakte de Bitcoin koers onder $53.000, terwijl de koers eerder op de dag nog bijna $57,000 was. De koers herstelde later iets naar $53,800, maar is nog steeds niet terug op het oude niveau.

Analisten geven aan dat de daling van de Bitcoin koers komt door meerdere redenen. Jacob Joseph van CCData zegt dat economische zorgen, weinig nieuwe instroom in ETF’s en seizoensinvloeden een rol spelen. Het laatste banenrapport uit de VS liet zien dat er in augustus slechts 142.000 nieuwe banen zijn bijgekomen. Dit was minder dan verwacht en zorgde voor angst over een mogelijke economische neergang.

Ripple vraagt uitstel op boete van $125 miljoen: Wat betekent dit voor de XRP koers?

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft uitstel gevraagd op een boete van $125 miljoen die ze opgelegd hebben gekregen door de SEC, wat mogelijk gevolgen heeft voor de toekomst van XRP en de regelgeving van crypto.

In een belangrijke juridische stap heeft Ripple Labs verzocht om uitstel van geldboetes in het lopende juridische geschil met de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission). Het bedrijf heeft een motie ingediend om de door de rechtbank opgelegde boete van $125 miljoen uit te stellen, aangezien de zaak nog niet voorbij is.

Het verzoek van Ripple houdt in dat de boete op een geblokkeerde rekening wordt geplaatst terwijl de zaak voortduurt. Als de SEC besluit niet in beroep te gaan tegen het vonnis van de rechtbank, worden de fondsen vrijgegeven nadat de deadline is verstreken. Als de SEC wel in beroep gedaan, blijven de fondsen in bewaring totdat de juridische kwestie is opgelost.

De SEC heeft al ingestemd met het verzoek van Ripple. Dit betekent dat het geld wordt veiliggesteld onder de voorwaarden van de door de rechtbank goedgekeurde escrow-overeenkomst. Ripple hoopt daarbij de financiële last van het betalen van een boete te vermijden totdat er een definitief besluit is gemaakt over de status van XRP.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...