Goedemorgen Bitcoin: River koopt 3.000 rigs

768 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze 3.000 bitcoin miners lopen op 100% windstroom, River koopt ze

River heeft 3.000 bitcoin miners opgekocht. Ze worden ‘gevoed’ met windenergie en staan in West-Texas volgens het persbericht.

De application-specific integrated circuits (ASIC) zijn aangekocht om de miningtak van River uit te breiden. De CEO van het bedrijf is Alex Leishman en hij vertelt:

“Terwijl andere bedrijven hun mijnbouwactiviteiten sluiten, breiden we ons bitcoin miningsegment uit en groeien we snel.”

River heeft tal van bitcoinproducten. Ze zijn een plek waar je voor zowel kleine als grote bedragen bitcoin kunt kopen, hebben tegelijkertijd ook lightning in hun app geïntegreerd, beheren de lightning-node van Chivo (El Salvador’s overheidswallet) en doen dus ook aan mining.

Saylor maakt korte metten met ‘verkeerde informatie’ over bitcoin mining

Hoewel de merge van ethereum (dat vandaag is gelanceerd) niets met bitcoin te maken heeft, brengt het wel weer een nieuwe discussie op gang. Michael Saylor reageert op “verkeerde informatie en propaganda” die meekomt in de gesprekken.

Saylor verwijst met zijn uitspraak naar de vermeende impact die bitcoin mining (en proof-of-work) zou hebben op het milieu. De voormalig CEO van MicroStrategy deelt op zijn website zijn visie over dit thema. Het zijn zeven punten, waarin hij bitcoin mining in een perspectief zet.

Een van zijn belangrijkste argumenten gaat in tegen het idee dat mining niet energiezuinig is. Saylor beweert dat het “het schoonste industriële gebruik van elektriciteit is.” Daarnaast is de miningindustrie bij uitstek de sector waar energie-efficiëntie het snelst verbetert.

Daarnaast beweert de bitcoindominee dat 99,92% van de CO2-uitstoot in de wereld te wijten is aan industrieel gebruik van andere energie (dat niets met bitcoin mining te maken heeft). Daarom is bitcoin volgens de ondernemer niet het probleem noch de oplossing.

Zuid-Korea wil paspoort Do Kwon ongeldig maken

De Zuid-Koreaanse autoriteiten proberen het paspoort van Do Kwon ongeldig te maken, zo meldt een lokale krant. Officieren van Justitie hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea gevraagd om het paspoort van Terraform Labs-oprichter Do Kwon ongeldig te verklaren. Dat meldt de Koreaanse krant Munhwa.

Eerder deze week is er een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Do Kwon, de voorman van Terraform Labs is samen met vijf anderen aangeklaagd op basis van de effectenwet in Zuid-Korea. De aanklagers vragen ook nu om ongeldigverklaring van hun paspoorten, behalve Nicholas Platias, een medeoprichter van Terraform Labs, maar die geen Koreaans staatsburger is.