Goedemorgen Bitcoin: Robeco toont interesse in BTC als onderdeel van portfolio

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt. De bitcoin prijs staat op 18,848.93USD.

Een bitcoin geldautomaat op elke straathoek, in Florida gebeurt het

In de Amerikaanse staat Florida worden in korte tijd 300 bitcoin geldautomaten geplaatst. Het is met name in Amerika een manier voor consumenten om bitcoin te kopen of juist om te wisselen in dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat maakt Coinstar, de samenwerkingspartner van Coinme, bekend in een persbericht. Coinstar is een bedrijf uit Seattle dat zowel traditionele als bitcoin pinautomaten plaatst en exploiteert. Volgens Coinme is het kopen van bitcoin even gemakkelijk als een boodschapje doen.

Dit bitcoin mining terrein van 200 voetbalvelden groot is gekocht voor $651 miljoen

De Amerikaanse miner Riot Blockchain koopt Whinstone US in zijn geheel op. De transactie bestaat uit 80 miljoen dollar cash en 11,8 miljoen aandelen Riot Blockchain, zo meldt de beursgenoteerde firma.

Met de deal is een totale waarde van maar liefst 651 miljoen dollar gemoeid, omgerekend ~548 miljoen euro. Bij deze totale waarde is uitgegaan van een prijs van 48,37 dollar per aandeel.

Voetbalclub Southampton kan Bitcoin verdienen met goede prestaties

De Britse voetbalclub Southampton FC gaat indirect te maken krijgen met bitcoin. Ze hebben hun samenwerking met de Coingaming Group als ‘Main Club Partner’ verlengd, waardoor ze de komende drie jaar het merk Sportsbet.io als shirtsponsor hebben.

Onderdeel van de nieuwe deal is een op prestaties gebaseerde bonus: de club krijgt aan het einde van het bitcoin uitbetaald op basis van hun resultaten in de Premier League. Zo kan de club een extra zakcentje verdienen, helemaal als de koers van bitcoin verder stijgt.

Nederlandse vermogensbeheerder met 162 miljard euro op de balans bullish over bitcoin

Bitcoin is bezig aan een ongekende opmars. De interesse en de aandacht voor het geldnetwerk is groter dan ooit. Investeerder en marktanalist Jeroen Blokland van Robeco ziet een mooie rol voor bitcoin weggelegd in beleggingsportfolio’s.

Robeco is een Nederlandse vermogensbeheerder met ruim 160 miljard euro op de balans. Blokland benoemt de marktkapitalisatie van $1.000 miljard van BTC en de verschillen met andere assets. Daarnaast hint hij voorzichtig naar een 1% allocatie voor BTC in je portfolio.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...