Goedemorgen Bitcoin: Russische miners ontvangen eerste sancties ooit

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

VS richt pijlen op Bitcoin miners met eerste sanctie ooit

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil bitcoin miners in Rusland aanpakken. Voor het eerst hebben we te maken met de eerste sancties vanuit de Verenigde Staten voor buitenlandse miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het departement voor buitenlandse assets voegt de Russische miner BitRiver en 10 dochterbedrijven toe aan haar zwarte lijst.

Amerikaanse overheid waarschuwt voor Noord-Koreaanse hackers

Vanuit verschillende opsporingsdiensten in de VS is een waarschuwing uitgegaan naar de gehele cryptosector dat een aantal Noord-Koreaanse hackerscollectieven op jacht is naar cryptovaluta. Zowel bedrijven als vermogende particuliere investeerders zouden extra alert moeten zijn.

Maandag hebben drie belangrijke Amerikaanse overheidsdiensten gewaarschuwd tegen Noord-Koreaanse hackers. Het gaat om de FBI, het Ministerie van Financiën (Treasury Department) en de CISA, de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency.

IMF: “Rusland kan bitcoin minen om sancties te omzeilen”

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan Rusland bitcoin minen om de financiële sancties voor een gedeelte te omzeilen.

In een nieuw rapport waarschuwt het wereldwijde financiële orgaan over de mogelijkheden voor gesanctioneerde landen als Rusland om bitcoin mining te gebruiken om de sancties te neutraliseren.

Volgens het IMF heeft Rusland verschillende mogelijkheden om via bitcoin de door de Verenigde Staten en Europa opgelegde sancties te omzeilen. Onder andere via beursplatformen die zonder licenties in het ‘zwarte-circuit’ opereren.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...