Goedemorgen Bitcoin: slecht nieuws uit China

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers reageert heftig op nieuws uit China: wat zit er achter?

Bitcoin nieuws in China is vaak niet positief. Ook vandaag komen er weer nieuwe verklaringen voorbij van Chinese politici. Het lijkt hier wederom te gaan op oud nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dezelfde regels worden regelmatig herhaald. Bedrijven in het land mogen geen bitcoin of tokens verkopen. Ook lijkt het land steeds harder op te willen treden tegen bitcoin miners die dat doen zonder toestemming of door het aftappen van stroom.

De handel in China is al bijna 4 jaar verboden, maar verschillende partijen in China herhalen dit regelmatig. Het nieuws wordt vaak gerecycled.

Centrale bank Canada: “Intrinsieke waarde Bitcoin moeilijk te bepalen”

De centrale bank van Canada heeft zich uitgesproken over bitcoin en is niet bepaald positief. In het jaarlijkse rapport van de centrale bank over de zwaktes en risico’s in het financiële systeem geeft het aan moeite te hebben met de intrinsieke waarde van bitcoin.

“Het is lastig om de intrinsieke waarde van assets als bitcoin en ethereum vast te stellen.” Daarmee impliceert de centrale bank dat de bitcoin koers pure speculatie is.

Nobelprijswinnaar Paul Krugman: ‘Bitcoin is een piramidespel’

Paul Krugman die in 2008 de Nobelprijs voor de economie heeft gewonnen heeft in een artikel in de New York Times uitgehaald naar Bitcoin.

Krugman is niet positief en noemt bitcoin en cryptocurrency’s een ‘langlopend piramidespel’. Ook vergelijkt de Nobelprijswinnaar het met de grootste investeringsoplichting in de geschiedenis sinds Bernie Madoff.

Madoff overtuigde duizenden investeerders om geld te geven in ruil voor ‘gegarandeerde winst’. Dit was overigens niet het geval, de winsten van investeerders bestonden uit de inleg van weer nieuwe investeerders. Dit ging een hele lange tijd goed, op het moment dat Madoff werd gepakt hield hij ongeveer $17.5 miljard aan inleg van de gedupeerde beleggers vast.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...