Goedemorgen Bitcoin: slechtste kwartaal in 11 jaar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Slechtste kwartaal in 11 jaar tijd voor bitcoin koers

Bitcoin heeft het slechtste kwartaal in 11 jaar tijd achter de rug met een koers die maar geen bodem lijkt te vinden en daarbij een daling van de activiteit op de blockchain. Op 30 juni sloten we het kwartaal af met een koers van 19.884 dollar, terwijl we begonnen op 45.000 dollar. Daarmee schrijven we voor het tweede kwartaal van 2022 een verlies van 56,2 procent op.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whales bezitten 45% van alle bitcoin

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Bitcoin whales roeren hun staart tijdens deze bearmarkt. De afgelopen maand hebben ze circa 140.000 bitcoins gekocht. Dat blijkt uit nieuwe on-chaindata van Glassnode, die ze op Twitter delen.

Whales zijn entiteiten met minstens 1.000 bitcoin in hun bezit. Het zijn pseudonieme gebruikers op het netwerk (net zoals iedereen). Exchange adressen zijn uit deze Glassnode data gefilterd. Enkele conclusies:

  • sinds april 2022 zijn entiteiten op het netwerk aan het inkopen, van ‘garnalen’ (tot 1 bitcoin in bezit) tot whales (met minstens 1.000 bitcoin in bezit).
  • whale entiteiten hebben recent 140.000 bitcoins gemiddeld per maand ingekocht. De laatste keer dat dat gebeurde, was tijdens de bullrun van begin 2021.
  • whales hebben 8,69 miljoen btc in bezit, omgerekend 45,6% van het totaal. Het aandeel van whales ten opzichte van de geminede voorraad is hiermee toegenomen. 
  • ter vergelijking: garnalen hebben 1,12 miljoen btc in bezit.

BlockchainCom en Deribit vroegen om liquidatie van Three Arrows Capital

BlockchainCom en Deribit waren betrokken bij het faillissement van Three Arrows Capital. Beide partijen zijn schuldeisers van het crypt-hedgefunds. Dat meldt Bloomberg.

BlockchainCom legt in een statement hun beweegredenen uit: “Wij zijn van mening dat Three Arrows Capital de crypto-industrie heeft opgelicht en zijn van plan hen verantwoordelijk te houden. We hebben de onmiddellijke liquidatie van alle wereldwijde activa van Three Arrows aangevraagd.” –

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...