Goedemorgen Bitcoin: Spanje en Frankrijk melden hoogste inflatie sinds 40 jaar

880 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Spanje en Frankrijk hebben hoogste inflatie sinds 40 jaar

De inflatie in Spanje en Frankrijk is fors gestegen, tot respectievelijk 10,8% en 6,1%. Het is de hoogste inflatie sinds bijna 40 jaar. Leidt dit tot meer bitcoin adepten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het betreft de officiële, gemiddelde inflatiecijfers van beide landen, in werkelijkheid kunnen de prijzen van goederen en diensten nog veel hoger uitkomen. De prijzen liggen in Spanje in juli 10,8% hoger dan in juli 2021. Volgens de centrale bank van het land is inflatie momenteel één van de grootste problemen. Steeds meer huishoudens komen, net zoals in Nederland, in de financiële problemen.

Week in Bitcoin: koers van 341.100 dollar brengt bitcoin op gelijke hoogte met euro

De wereld van bitcoin staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? Een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Hedgefonds Point72 wil ook stappen zetten in wereld van bitcoin

Een volgend hegdefonds wil meedoen in de wereld van bitcoin. Point72 maakt werkt van een stap naar de industrie.

Steven Cohen en Point72 willen met een nieuw cryptofonds gaan handelen in de spot- én derivatenmarkt. Dat meldt Blockworks.

Het is nog niet duidelijk wat Point72 precies wil aanbieden. Het Amerikaanse bedrijf heeft ruim $24 miljard aan assets in beheer.

De stap zit nog in de planningsfase. Er moet een specifieke divisie komen om de stap naar crypto in goede banen te leiden. Ook moet het een bron zijn voor liquiditeit voor andere fondsen in de industrie. Directeur en miljardair Cohen geeft aan dat er wel flink geïnvesteerd moet worden.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...