Hedgefonds Point72 wil ook stappen zetten in wereld van bitcoin

Een volgend hegdefonds wil meedoen in de wereld van bitcoin. Point72 maakt werkt van een stap naar de industrie.

Steven Cohen en Point72 willen met een nieuw cryptofonds gaan handelen in de spot- én derivatenmarkt. Dat meldt Blockworks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stap naar ‘crypto’

Het is nog niet duidelijk wat Point72 precies wil aanbieden. Het Amerikaanse bedrijf heeft ruim $24 miljard aan assets in beheer.

De stap zit nog in de planningsfase. Er moet een specifieke divisie komen om de stap naar crypto in goede banen te leiden. Ook moet het een bron zijn voor liquiditeit voor andere fondsen in de industrie. Directeur en miljardair Cohen geeft aan dat er wel flink geïnvesteerd moet worden.

Hedgefonds

Een hedgefonds (of hefboomfonds) is een beleggingsfonds voor een beperkt aantal investeerders. Zoals de benaming al doet vernoemden kunnen dit soort fondsen een aantal extra financiële producten gebruiken. Zij verdienen geld middels een ‘performance fee’.

De wereld van bitcoin en crypto zit echter al vol risico’s en veel valkuilen. De handel in futures en andere derivaten kan je een hoop rijkdom opleveren. Maar de kans is ook groot dat je vroeg of laat financieel op je bek gaat.

Dat zagen we eerder dit jaar bij bijvoorbeeld cryptohedgefonds Three Arrows Capital. Zij gingen eerder dit jaar onderuit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...