Goedemorgen Bitcoin: Stablecoins populairder dan Bitcoin en Ethereum voor transacties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grootste bitcoinfonds ter wereld legt nieuwe belastingregels uit

Grayscale, een toonaangevend vermogensbeheerbedrijf, richt zijn aandacht op de potentiële fiscale gevolgen van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Dit onderzoek komt na onjuiste berichten over mogelijke nadelige belastingeffecten.

In een recente reeks berichten op X benadrukt Grayscale dat beleggers in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) geen belastinggevolgen zullen ondervinden wanneer het fonds Bitcoin verkoopt om contanten te genereren voor het inlossen van aandelen. Dit is te danken aan de structuur van GBTC als een ‘grantor trust’, waarbij de oprichter van de trust wordt beschouwd als de eigenaar van de activa – in dit geval de onderliggende Bitcoin – voor inkomsten- en belastingdoeleinden.

Grayscale heeft ruim 643.000 bitcoin (!!) in kas.

Tether reageert op politieke aanvallen vanuit VS

Tether, een grote speler in de cryptocurrency-industrie, heeft recent zijn brieven aan de leden van de U.S. Senate Committee on Banking, Housing, and Urban Affairs en de U.S. House Financial Services Committee openbaar gemaakt. Deze documenten belichten Tether’s toewijding aan het tegengaan van illegaal gebruik van stablecoins. Dat meldt Tether in een blogpost.

Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Het is veruit het populairste handelsmiddel op cryptobeurzen.

Tether legt naar eigen zeggen de nadruk op het creëren van een financiële basis voor de Amerikaanse dollar binnen de crypto-industrie. Het bedrijf streeft naar het opbouwen van een duurzame en veerkrachtige infrastructuur voor het cryptocurrency-ecosysteem.

On-chain update: Stablecoins populairder dan Bitcoin en Ethereum voor transacties

Een recente blogpost van 0xTrends onthult opmerkelijke trends in de wereld van stablecoins, waarbij deze digitale munten qua waardeoverdracht op de blockchain de traditionele grootmachten Bitcoin en Ethereum voorbijstreven. Uit deze analyse komen vier essentiële inzichten naar voren.

In de maand november zagen we een opvallende verschuiving: stablecoins genereerden een hoger onchain overdrachtsvolume dan Bitcoin en Ethereum. Met een indrukwekkende $914 miljard in stablecoin-transacties overtrof dit de $869 miljard van Bitcoin en de $155 miljard van Ethereum.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...