Goedemorgen Bitcoin: statistiek hint naar een bodem

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Deze statistiek hint naar een bodem voor bitcoin

Bitcoin is inmiddels ruim 13 jaar oud. Elk jaar komen er interessante nieuwe datapunten bij. Deze keer bekijken we een aantal moving averages, ofwel voortschrijdend gemiddelden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens analist Wolf duikt vindt er op 15 juli iets opmerkelijks plaats: de 100MA duikelt onder de gemiddelde koers van de 200MA. Dat was in voorgaande bearmarkten het moment dat de prijs van bitcoin niet verder in elkaar zakte.

Elke situatie is anders en het biedt zeker geen zekerheid. We hebben te maken met een ongekende onrust op de (financiële) markten. Als de geschiedenis zich echter herhaalt, zitten we nu rond het dieptepunt voor de koers.

Bitcoin-vriendelijke Próspera bijt van zich af na kritisch artikel in The Guardian

Eerder deze week verscheen er in The Guardian een artikel waarin een berg aan kritiek werd uitgestort over de bitcoin-vriendelijke stad Próspera uit Honduras. The Guardian beschrijft Próspera als een bitcoin-vriendelijk belastingparadijs met luxueuze woningen waarvoor de lokale bevolking wordt misbruikt.

Sommige inwoners van het naburige Crawfish Rock maken zich zorgen om eventueel uit hun huis gezet te worden vanwege de expansieplannen van Próspera. In het artikel beschrijft men het hoofdkwartier als onderdeel van "een landschap dat is beschadigd door een bulldozer en bezaaid is met diepe gaten voor de fundering van de volgende constructiefase", aldus The Guardian.

De general counsel of de hoofd-jurist van Próspera, Nick Dranias, claimt dat de artikelen zoals die in The Guarden een voorbeeld zijn van een stroom aan leugens en misinformatie van de mainstream media. In een artikel op Twitter deelt hij "de waarheid" over Próspera.

Genesis Trading volgende slachtoffer van ondergang Three Arrows Capital

Genesis Trading is het volgende bekende slachtoffer van het faillissement van crypto-hedgefunds Three Arrows Capital (3AC). Genesis Trading wordt geholpen door moederbedrijf Digital Currency Group (DCG).

Genesis Trading is een zogenaamde market maker en leenplatform. Ook zij hadden blootstelling aan 3AC. Directeur Michael Moro reageert op Twitter op de situatie. Volgens de bestuurder is de financiële schade beperkt, maar is er wel geld verloren.

Het komt er simpelweg op neer dat Genesis Trading kan fluiten naar hun geld. Om welk bedrag het gaat is niet bekend. Wel waren de voorwaarden duidelijk. 3AC kwam in juni niet over de brug met extra onderpand. Op dat moment besloot Genesis Trading de positie te sluiten en het beschikbare geld te liquideren.