Goedemorgen Bitcoin: Terugblik op Dag 1 van Bitcoin Amsterdam 2022

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin Amsterdam 2022 - Liveblog Dag 1

Vandaag en gisteren is er in Amsterdam in de Westergasfabriek de eerste grote bitcoin conferentie van Nederland! In onze hoofdstad komen tal van prominenten uit binnen- en buitenland bij elkaar om over één onderwerp te praten: bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kon je er gisteren niet bij zijn? Wees niet ongerust. Klik op onderstaand artikel en lees de liveblog nog eens door!

Software voor decentraal bitcoin mining gelanceerd

Er is weer een grote stap gezet naar een decentraler protocol voor bitcoin mining pools.

Een groep bitcoin bedrijven, waaronder Spiral en Braiins, zetten hun schouders achter de adoptie van Stratum V2. Het is een protocol waarmee miners kunnen communiceren met de mining pool waar ze op zijn aangesloten.

Dinsdag is de open-sourceversie van dat protocol gelanceerd. Iedereen die wil, kan deze Stratum V2 reference implementation (SRI) testen.

Bitcoin market cap slechts 0,25 procent van grootste 9 zakenbanken

Ki Young Ju, de oprichter van CryptoQuant, staat op Twitter bijna garant voor interessante data over bitcoin. Ditmaal vergelijkt Ki Young Ju de market cap van bitcoin met de totale hoeveelheid assets van de negen grootste zakenbanken ter wereld.

De totale market cap van bitcoin ligt op dit moment op ongeveer 365 miljard dollar. Een behoorlijk indrukwekkend bedrag, zeker als je bedenkt dat bitcoin pas sinds begin 2009 bestaat. Vergeleken met de grote zakenbanken van deze wereld stelt dat bedrag echter helemaal niets voor.