Bitcoin market cap slechts 0,25 procent van grootste 9 zakenbanken

Ki Young Ju, de oprichter van CryptoQuant, staat op Twitter bijna garant voor interessante data over bitcoin. Ditmaal vergelijkt Ki Young Ju de market cap van bitcoin met de totale hoeveelheid assets van de negen grootste zakenbanken ter wereld.

"slechts 0,25 procent"

De totale market cap van bitcoin ligt op dit moment op ongeveer 365 miljard dollar. Een behoorlijk indrukwekkend bedrag, zeker als je bedenkt dat bitcoin pas sinds begin 2009 bestaat. Vergeleken met de grote zakenbanken van deze wereld stelt dat bedrag echter helemaal niets voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we de market cap van bitcoin naast alle assets van de grootste negen zakenbanken ter wereld leggen, dan neemt dat slechts 0,25 procent van hun balansen in beslag. Alleen BNY Mellon heeft bijvoorbeeld al voor 43 biljoen dollar aan vermogen in beheer.

Zij worden 'op de voet' gevolgd door State Street, dat volgens de cijfers van Ki Young Ju 38,2 biljoen dollar aan assets in beheer heeft voor klanten. Alleen die twee investeringsbanken zijn op dit moment al vele malen groter dan bitcoin, een nieuwe vorm van geld die de potentie heeft om de grootste valuta ter wereld te worden.

Waarom maakt Ki Young Ju deze vergelijking?

De vraag is natuurlijk waarom Ki Young Ju deze vergelijking maakt. Wat heeft bitcoin te maken met deze investeringsbanken? In principe weinig, behalve dat de meeste van deze banken dit jaar begonnen zijn met het aanbieden van bitcoin-diensten op hun investeringsplatforms.

Alleen JPMorgen Chase en HSBC doen nog niet mee aan het bitcoin-feestje. Northern Trust, de nummer zeven op de lijst was al sinds december 2020 actief binnen de industrie, de rest volgde vanaf maart 2022.

De eerste die overging was het grote State Street, maar opvallender is dat de meeste andere grote jongens pas na de bodem van 17.600 dollar van juni 2022 zijn 'ingestapt' als aanbieders binnen de bitcoin-industrie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....