Goedemorgen Bitcoin: toch nog erg veel miners in China

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nederland cryptobedrijf sleept vergunning in Oostenrijk in de wacht

De Nederlandse cryptobroker Anycoin Direct heeft een licentie in de wacht gesleept in Oostenrijk. Dat maakt het bedrijf uit Veghel bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Autoriteit voor de Financiële Markt (FMA) houdt toezicht op de financiële markten in de bergstaat, waaronder ook de cryptocurrencymarkt. Als lid van de Europese Unie moet ook Oostenrijk de anti-witwasregels naleven (AMLD5-richtlijn).

Dat betekent concreet dat elke klant zich moet identificeren bij partijen die onder financieel toezicht staan. Ook zijn vergunninghouders verplicht om transacties boven een bepaald bedrag (€10.000) bij de autoriteit FMA te melden.

China op tweede plek qua bitcoin miners, volgens onderzoek Cambridge

Volgens nieuwe data van het Cambridge Center for Alternative Finance (CCAF) zijn er nog steeds bitcoin miners in China actief, ondanks het verbod van een jaar geleden.

Volgens het onderzoeksteam is nog steeds een groot aandeel van de rekenkracht afkomstig uit het Aziatische land. Numeriek gezien was er wel een bescheiden toename, van 11,54 EH/s in augustus 2021 naar 12,15 EH/s in januari 2022.

Goedemorgen Bitcoin: toch nog erg veel miners in China

Gerucht: bitcoin beurs FTX gaat Lightning Netwerk integreren

Het heeft er alle schijn van dat cryptobeurs FTX het Lightning Netwerk gaat integreren. Althans, CEO en oprichter ‘SBF’ heeft zijn team van ontwikkelaars aan het werk gezet.

Aanleiding voor deze stap is een interview dat Sam Bankman-Fried had met de Financial Times.

Het begon allemaal met de uitspraak van de jonge miljardair dat bitcoin geen toekomst heeft als betaalnetwerk. Het zou volgens hem inefficiënt zijn en ook slecht voor het milieu.