Goedemorgen Bitcoin: trader verliest $1,6 miljoen door fout

852 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Handelaar verliest $1,6 miljoen door fout

Een handelaar is een hoop geld verloren op cryptobeurs FTX. Het slachtoffer verloor zo’n $1,6 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk hoe de boefjes toegang kregen tot het account. FTX zegt dat het gaat om een lek bij 3Commas. De API key van de ongelukkige handelaar zou in handen zijn gekomen van andere personen.

3Commas geeft zelf aan dat het niet door hen komt. 3Commas levert onder andere tradebots. Om daar gebruik van te maken moet je wel je account van een beurs koppelen. Daar kan mogelijk wat mis zijn gegaan.

Pessimistische steekproef: prognose voor bitcoin prijs is 11% groei in 2022

Het onderzoekspanel van Finder is tamelijk neutraal over bitcoin. Waar ze in de afgelopen maanden vaak hun bullish mening deelden, zijn die nu minder explosief.

Het panel deelde hun voorspelling voor de prijs van bitcoin voor het einde van het jaar. Ze denken dat de koers nog 11% zal stijgen. Dat brengt de prijs dan rond de $21.344.

Russische regelgever: ‘crypto-sancties is digitaal fascisme’

Een van de belangrijkste regelgevers van Rusland vindt dat er sprake is van ‘digitaal fascisme’. Hij noemt de crypto-sancties die aan Russische burgers zijn opgelegd ongepast.

Zijn opmerkingen zijn een reactie op het laatste sanctiespakket van de Europese Unie tegen Rusland. Het omvat een compleet verbod op alle Russische internationale cryptobetalingen aan de Europese Unie.

De EU probeerde eerder al de waarde van cryptotransacties naar Russische cryptowallets te beperken. Sommige walletproviders gingen hier direct mee aan de slag, zoals Blockchain.com. Ze blokkeren nu alle Russische gebruikers van haar platform.

Voor de maatregelen was de grens nog $10.000 voor Russische gebruikers, nu is er overal een streep door getrokken.

Rosfinmonitoring, een antiwitwasregelgever, slaat nu van zich af. Behalve dat hij ze een voorbeeld van ‘digitaal fascisme’ noemde, vertelt Herman Negliad dat Rusland de crypto-gerelateerde sancties van de EU zou ‘omzeilen’

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...