Goedemorgen Bitcoin: tweede termijn voor Fed-voorzitter Powell

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Voormalige Facebook-baas start bitcoinbedrijf, Lightspark

David
Marcus, de voormalige Facebook-lead op het gebied van crypto’s, stapt in de bitcoinwereld. Enkele bekende investeringshuizen zoals a16z Crypto en Paradigm stappen in Lightsprak, een bitcoin lightning start-up.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lightspark heet het bedrijf en ze gaan backend-infrastructuur bouwen voor bedrijven en ontwikkelaars die transacties willen uitvoeren op het Lightning netwerk. Naar eigen zeggen komt Lightspark niet met een eigen stablecoin of token op de proppen.

Bitcoin van El Salvador inmiddels 37 miljoen dollar in het rood

Tot nog toe zijn de investering van El Salvador in bitcoin nog geen groot succes te noemen. Onder de streep staat het land van president Nayib Bukele op dit moment 37 miljoen dollar in het rood. In totaal heeft het land nu 2.301 bitcoin in de reservepotten zitten, waardoor het voor een natie nog niet om extreme bedragen gaat.

El Salvador heeft tot dusver 103 miljoen dollar aan bitcoin uitgegeven nadat het bitcoin vorig jaar september tot wettig betaalmiddel omdoopte. Heel blij zullen ze daar niet mee zijn, maar het gaat uiteraard om een strategie voor de lange termijn en het kan niet anders dan dat ze dit scenario daarin hebben meegenomen.

Amerikaanse Senaat bevestigt tweede termijn Jerome Powell als voorzitter van de Fed

Jerome Powell blijft de komende vier jaar aan als voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, de belangrijkste centrale bank ter wereld. Als voorzitter van de Federal Open Market Committee en het orgaan van de Federal Reserve dat verantwoordelijk is voor het monetair beleid heeft Powell de taak om de recordinflatie onder controle te krijgen.

Vorig jaar nomineerde president Joe Biden Jerome Powell al om ook de volgende vier jaar aan de slag te gaan als voorzitter van de Federal Reserve. Nu is dat definitief, aangezien Powell met 80 tegen 19 stemmen is ingestemd door de Senaat als voorzitter voor de komende vier jaar.