Goedemorgen Bitcoin: Visa wil betalingen met BTC faciliteren voor 70+ miljoen winkels

Goedemorgen! De bitcoin prijs is 18,848.93USD. We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin kopen met je creditcard? VISA ziet dat wel zitten

Als het aan Visa ligt, gaan ze de komende maanden meedraaien in de wereld van Bitcoin. In de podcast ‘Fortune’s Leadership Next’ sprak CEO Alfred Kelly over de plannen van het bedrijf. Het is duidelijk: digitale valuta horen hier zeker bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De betalingsgigant liet doorschemeren dat het bedrijf binnenkort de mogelijkheid gaat aanbieden aan haar klanten om cryptovaluta te kopen.

Een van de grootste banken van Amerika geeft een advies: koop Bitcoin

De grote Amerikaanse bank Morgan Stanley gaat bitcoin diensten aanbieden. De markt wordt te groot om te negeren, dat stelt de bank in een brief aan hun klanten. Morgan Stanley informeert specifiek de klanten waarvoor ze ook assetmanagement doen.

Auteurs Lisa Shalett en Denny Galindo gaan uitgebreid in op de markt van bitcoin. De markt bereikte dit jaar voor het eerst de marktkapitalisatie van meer dan $1.000 miljard. Dat is zo’n 9,8% van de goudmarkt bijvoorbeeld. Daarmee wordt BTC te groot om te negeren, stellen Shalett en Galindo in hun brief.

Het Chinese beursgenoteerde Meitu koopt voor $21,6 miljoen aan Bitcoin

Het Chinese bedrijf Meitu koopt voor $21,6 miljoen aan bitcoin via een dochterbedrijf. Naast BTC koopt het bedrijf ook voor $28,4 miljoen aan ether (ETH). Het gaat om ruim 379 BTC.

Meitu is een software bedrijf dat sinds 2008 bouwt aan met name selfie apps. Het bedrijf heeft honderden miljoenen gebruikers en is er van overtuigd dat een deel van hun fondsen richting de bitcoinwereld moeten gaan.

Deze investeringen zijn onderdeel van het “Cryptocurrency Investment Plan”, uiteindelijk wil het bedrijf minstens $100 miljoen stoppen in dit plan. Eerder kocht Meitu al voor $20 miljoen aan BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...