Goedemorgen Bitcoin: Volatiliteit is jaren niet zo laag geweest

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Man steelt 1,6 BTC van grote Russische darknet website

Een Oekraïner heeft naar verluidt een grote drugsmarkt op het Russische darkweb gehackt. Hij stal de cryptovaluta en doneerde die aan humanitaire hulp voor zijn eigen land.

Het zou gaan om de in Oekraïne geboren cyberintelligentie-expert Alex Holden. Hij groeide als tiener op in Kiev en woont nu in Mequon in de Amerikaanse staat Wisconsin.

Volgens Forbes heeft de man de darknet-website Solaris gehackt. Dit is een van de grootste online marktplaatsen voor drugs van Rusland.

De man kreeg hulp van zijn team bij de Hold Security en samen slaagden ze erin om een deel van de bitcoin van te bemachtigen. Het geld zou van dealers, eigenaren en klanten van de darknet-site zijn.

Mark Cuban blijkt bitcoin bull

De miljardair en tech-ondernemer Mark Cuban is nog altijd enorm bullish over bitcoin. Het grappige is dat hij juist hoopt dat de koers vanaf hier verder daalt. “Ik wil dat bitcoin daalt, zodat ik meer kan kopen”, aldus Cuban in de “Club Random” podcast van Bill Maher.

Volgens Cuban is goud het investeren niet waard en geeft hij persoonlijk de voorkeur aan digitale assets. Cuban heeft een geschat vermogen van 6,25 miljard dollar en is al langer een voorstander van bitcoin en andere digitale assets. Wat dat betreft is Cuban een typische tech-investeerder die vanuit een traditioneel perspectief naar de markt kijkt.

Bitcoin lijkt wel een stablecoin met de volatiliteit op all-time low

De volatiliteit van de bitcoin prijs heeft zo vlak na de Kerstdagen een nieuwe all-time low bereikt. Of anders gezegd; nog nooit eerder was er dermate verandering in de koers van bitcoin te zien.

Daarmee kun je bijna stellen dat bitcoin een stablecoin is. Al lange tijd beweegt de prijs zich in een range rond de $17.000.

Sinds de val van FTX in november, staat de koers al één maand binnen de range van $16.200 en $17.300, met enkele korte uitschieters.

De volatiliteit is dus erg laag. Dat kun je ook in een grafiek brengen. Dan ziet dat er als volgt uit:

De witter lijn is de bitcoinprijs vanaf 2016, de oranje lijn de volatiliteit. De 24-uurs volatiliteit staat nu op 0,23.

Goedemorgen Bitcoin: Volatiliteit is jaren niet zo laag geweest