Goedemorgen Bitcoin: waarom bitcoin terug naar $27.000 kan zakken

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Centraal Afrikaanse Republiek erkent bitcoin als officieel betaalmiddel’

Het eerste Afrikaanse land erkent bitcoin als wettig betaalmiddel. Het parlement van de Centraal Afrikaanse Republiek ging akkoord met een plan voor economisch herstel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is onderdeel van het plan om het land verder te brengen. Bitcoin wordt een wettig betaalmiddel in de Centraal Afrikaanse Republiek. In de praktijk betekent dit dat bitcoin als elke andere munt wordt behandeld in het land.

Peter Brandt: Waarom bitcoin terug naar $27.000 kan zakken

Bitcoin handelt op het moment van schrijven weer onder de 40.000 dollar en het sentiment in de markt lijkt op dit moment pessimistisch. Het lukt maar niet om de 50.000 dollar te herpakken en vooral bij de nieuwe bitcoiners ebt het vertrouwen weg.

Het aantal negatieve voorspellingen voor bitcoin neemt toe. De onzekerheid rondom het conflict in Oekraïne en de Amerikaanse Federal Reserve die de rente willen verhogen spelen daarin een grote rol.

Volgende Bitcoin softfork in aantocht: wat is OP_CTV?

BitMEX Research, de onderzoekstak van de grote derivatenbeurs, heeft een review geschreven over de aankomende OP_CTV Bitcoin softfork. Tot nog toe is de introductie en implementatie nog niet zonder controverse verlopen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...