Goedemorgen Bitcoin: Wall Street banken bezitten ETF’s

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Gaat de SEC ethereum ETF’s nog groen licht geven? Waarom het zo lang duurt

De poging om exchange-traded funds (ETF’s) voor ethereum goed te keuren, komt met flinke uitdagingen. Net zoals eerder bij bitcoin ETF’s, is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) erg voorzichtig. Maar waarom is het zo lastig om een ethereum ETF te lanceren?

Bundeep Singh Rangar, oprichter en CEO van Fineqia, benadrukte de diepgaande effecten die een goedkeuring van ethereum ETF’s zou kunnen hebben. Hij wees erop dat deze goedkeuring de toegankelijkheid en legitimiteit van ethereum zou vergroten, wat nieuwe investeerders aantrekt die het bezit van de munt zelf willen vermijden.

JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, blijkt bitcoin ETF’s te bezitten

JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, heeft onlangs onthuld dat het bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) bezit, volgens een recente indiening bij de toezichthouders. Hoewel de totale waarde van hun bitcoin ETF-bezit momenteel beperkt is tot slechts $1,2 miljoen, toont dit aan dat de acceptatie van bitcoin blijft groeien. Deze ontwikkeling is opmerkelijk, vooral omdat Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, een bekende criticus van bitcoin is.

Ondanks Dimon’s kritische houding, die bitcoin in het verleden als een “Ponzi schema” bestempelde en suggereerde dat de Amerikaanse overheid bitcoin zou moeten verbieden, heeft JPMorgan zelf een passief beheerd bitcoinfonds gelanceerd voor zijn vermogende klanten in 2021.

Bovendien werd de bank vorig jaar benoemd tot een van de geautoriseerde deelnemers voor BlackRock’s baanbrekende bitcoin ETF.

Grote bank Wells Fargo investeert liefst $143 miljoen in bitcoin ETF’s

Wells Fargo, een van de drie grootste banken in de Verenigde Staten, heeft recentelijk aanzienlijke investeringen gedaan in nieuwe bitcoin ETF’s. In een onlangs ingediend 13F-HR formulier, blijkt dat Wells Fargo per 31 maart $143 miljoen heeft geïnvesteerd in drie verschillende bitcoin-investeringsproducten.

Het grootste deel van de investeringen van Wells Fargo is geplaatst in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een bitcoin spot ETF. Dit fonds heeft aandelen die gekoppeld zijn aan de actuele prijs van bitcoin tijdens de reguliere handelsuren van de aandelenmarkt. De aandelen van dit fonds worden direct ondersteund door een vaste hoeveelheid bitcoin, die langzaam afneemt door beheerkosten.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...