Goedemorgen Bitcoin: WEF promoot onbedoeld mining

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Trust Wallet reageert op fouten

Trust Wallet, de populaire crypto wallet die in 2018 werd overgenomen door Binance, heeft onlangs een kwetsbaarheid verholpen die de fondsen van gebruikers in gevaar kon brengen.

Hoewel Trust Wallet de kwestie heeft opgelost, heeft het bedrijf pas maanden later publiekelijk informatie gedeeld. De fix heeft alleen invloed op browser wallets die na 23 november 2022 zijn aangemaakt. Verschillende private keys waren door een fout mogelijk inzichtelijk voor buitenstaanders. En dat is foute boel. Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn.

WEF promoot onbedoeld bitcoin mining

Het World Economic Forum (WEF) promoot (zonder het te weten) bitcoin mining. Het ziet voordelen in een manier om met gas als bijproduct om te gaan.

In de video laat het WEF zien hoe bedrijven datacentra runnen op plekken waar gas wordt afgefakkeld. Crusoe Energy Systems vertelt hoe ze hier hun datacentra optuigen op een manier die goed is voor het milieu.

Leuk detail is echter: zij zijn een bitcoin mining bedrijf, terwijl dit in de video geen enkele keer genoemd wordt. Wel zie je de mining ASIC's in de video, wat duidelijk laat zien dat daadwerkelijk om bitcoin mining gaat.

Verenigde Staten legt sancties op 17 bitcoin adressen

Het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft nieuwe sancties opgelegd die te maken hebben met cryptovaluta. Het gaat om acties tegen drie personen die banden hebben met de Noord-Korea.

Twee mannen, Wu Huihui en Cheng Hung Man, worden beschuldigd voor hun connectie met het beruchte hackerscollectief Lazarus Group. Mede hierdoor heeft de OFAC meerdere crypto-adressen gesanctioneerd.

Het gaat om 17 bitcoin adressen en één adres voor zowel Ethereum, Arbitrum als ook de Binance Smart Chain.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...