Trust Wallet reageert op fouten

Trust Wallet, de populaire crypto wallet die in 2018 werd overgenomen door Binance, heeft onlangs een kwetsbaarheid verholpen die de fondsen van gebruikers in gevaar kon brengen.

Hoewel Trust Wallet de kwestie heeft opgelost, heeft het bedrijf pas maanden later publiekelijk informatie gedeeld. De fix heeft alleen invloed op browser wallets die na 23 november 2022 zijn aangemaakt. Verschillende private keys waren door een fout mogelijk inzichtelijk voor buitenstaanders. En dat is foute boel. Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn.

Gebruikers die een wallet hebben gemaakt tijdens die periode, moeten hun activa verplaatsen naar nieuwe, niet-getroffen wallet-adressen om veilig te zijn. Trust Wallet, dat eigendom is van Binance, heeft verschillende maatregelen genomen om gebruikers te informeren en hen te helpen bij het beperken van het risico op potentiële aanvallen. Tenminste, dat is wat wordt gecommuniceerd. In de praktijk werd er dus informatie achtergehouden terwijl er geld gevaar liep.

Hoewel Trust Wallet naar eigen zeggen stappen heeft genomen om het verlies te minimaliseren, is er volgende de communicatie van het bedrijf nog zo'n $88.300 aan fondsen blootgesteld aan het risico. Het project heeft erkend dat sommige gebruikers zijn getroffen en heeft beloofd om hen een terugbetaling aan te bieden.

Trust Wallet is dus een product van Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld. Door de overname heeft Trust Wallet toegang tot de middelen en expertise van Binance. Toch is dat geen zekerheidje.

Het opslaan van je bitcoin is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je weet wat je doet, en waar je het opslaat.

Poll

Waar zijn jouw bitcoin opgesalgen?

Lees meer over:
Binancemisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...