Goedemorgen Bitcoin: wet voor BTC als betaalmiddel in Oekraïne

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elektronica afrekenen met bitcoin bij Xiaomi

De Portugese tak van het Chinese Xiaomi heeft aangekondigd dat het vanaf heden mogelijk is om alle producten in de online winkel af te rekenen met bitcoin. Terwijl Amazon de geruchten over het accepteren van bitcoin de kop in heeft gedrukt, gaan de Chinezen van Xiaomi met volle kracht vooruit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Smartphones, stofzuigers, smartwatches, elektrische scooters en andere Xiaomi-apparaten kun je in de Portugese winkel van het bedrijf afrekenen met bitcoin. Om dit mogelijk te maken zijn ze een partnership aangegaan met het Zwitserse Utrust.

Coinbase gebruikers kunnen nu bitcoin kopen met Apple Pay

Het kopen van bitcoin is zojuist een stuk eenvoudiger geworden op Coinbase. Vanaf heden is het mogelijk om je ApplePay wallet aan Coinbase te verbinden met iedere Visa of Mastercard.

De integratie van Google Pay staat ook op de planning voor Coinbase. “Vandaag introduceren we een nieuwe en eenvoudige manier om crypto te kopen met aan Apple Pay en Google Pay verbonden betaalkaarten en de optie om 24/7 onmiddellijk geld op te nemen tot bedragen van $100.000 per transactie.”

Wetsvoorstel in Oekraïne moet betalingen met Bitcoin mogelijk maken

Een nieuw wetsvoorstel in Oekraïne moet het mogelijk maken om met bitcoin (BTC) te betalen in het land. Dat zegt de onderminister van Digitale Transformatie in gesprek met Minfin. Bitcoin moet hetzelfde werken als betalingen met bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar of euro in het land.

Volgens Oleksandr Bornyakov moet een nieuw wetsvoorstel het legaal maken om te betalen met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Het moet dan wel via een tussenpartij gaan, een partij die bitcoin omzet naar bijvoorbeeld de Oekraïense grivna.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!