Goedemorgen Bitcoin: wetsvoorstel in Panama

Goedemorgen Bitcoin: wetsvoorstel in Panama

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Panama omarmt bitcoin

Bitcoin (BTC) moet een aparte status krijgen in Panama. In een nieuw wetsvoorstel wordt ruimte gemaakt voor bitcoin als valuta. Alleen de president kan nog roet in het eten gooien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Congreslid Gabriel Silva introduceerde vorig jaar een uitgebreid plan om Panama 'het centrum van innovatie en technologie in Latijns-Amerika te worden'. President Laurentino Cortizo moet alleen nog zijn handtekening zetten onder de plannen.

Volgens de Nationale Assemblée van Panama is de crypto-wet gericht op het reguleren van "de handel in en het gebruik van crypto-activa, de uitgifte van digitale assets, de tokenisering van edelmetalen en andere activa, betalingssystemen en andere voorzieningen."

Eerste lening met bitcoin als onderpand door grote Amerikaanse bank

Voor het eerst heeft een grote Amerikaanse bank een lening verstrekt met bitcoin als onderpand. Het gaat om Goldman Sachs en het kan een belangrijke stap markeren.

De lening is verstrekt aan een partij die zelf de bitcoin in bezit had. Voor Goldman Sachs was de deal aantrekkelijk, vanwege de voorwaarden aan de lening. Maar ook, omdat bitcoin altijd verhandelbaar is en het dus altijd duidelijk is wat de status of waarde is van het onderpand.

Goldman zet hiermee een nieuwe stap op de cryptomarkt. Er is een ‘digital assets team’ geformeerd en in maart werd een ‘over-the-counter’-verkoop gedaan (directe verkoop, buiten beurzen en orderboeken om). Het kan een uitzondering op de regel zijn, maar het is aannemelijk dat dit een volgende stap is in adoptie van bitcoin door grote banken.

Eerste Franse bank krijgt licentie om bitcoin te mogen verkopen

Naar verluidt gaat de allereerste Franse bank zich bezig houden met de verkoop van bitcoin. De Franse Banque Delubac & Cie heeft namelijk de status als Digital Asset Service Provider (DASP) verkregen.

Doordat Delubac & Cie nu een DASP is, mogen ze cryptovaluta aanbieden aan haar klanten. De bank uit 1924 gaat hiervoor een samenwerking aan met de Zwitserse cryptobedrijf Taurus.

Het feit dat Franse aanbieders van cryptodiensten zo'n DASP-licentie moeten hebben, komt voort uit een wetgeving uit 2019.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties