Goedemorgen Bitcoin: Whale stuurt 11.000 bitcoin naar Bitfinex

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Week in Bitcoin: populaire analist die bitcoin van $12.000 voorspelde zit er finaal doorheen

Na de prijsstijging van bitcoin van gisteren door de $29.000-grens heen, is het cryptovlaggenschip rustig doorgegaan. Het heeft nu ook de psychologische grens van $30.000 doorbroken en op moment van schrijven staat de prijs bij ~$30.400. De afgelopen week is de koers dus ‘weer’ gestegen met circa 8%.

Whale stuurt 11.000 bitcoin naar Bitfinex

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Een bitcoin whale laat van zich horen afgelopen week. Deze entiteit stuurde 330 miljoen dollar aan bitcoin naar Bitfinex, zo blijkt uit on-chaindata van Lookonchain.

Volgens de database BitInfoCharts is de bitcoinwhale tot half maart de 14e grootste bitcoin-houder en beheerde hij $1,2 miljard aan BTC. De bitcoinwhale stuurde afgelopen woensdag 11.000 btc naar een Bitfinex wallet tegen een marktprijs van $30.114. Dat was nog voordat de prijs onder de $30.000 dipte, waarna deze later weer steeg.

Interview met de mannen achter Bitcoin Jungle in Costa Rica

In Costa Rica is er een beginnende bitcoin economie gestart. Bitcoin Focus sprak met de mannen achter het project, Lee en Richard. Hieronder lees je een korte preview van dit premium artikel.

Amerikaan Richard trapt het gesprek af over de begindagen van het Bitcoin Jungle-project in Uvita, Costa Rica:

“Ik ben een docent en wilde graag een school maken die draait op een bitcoin standaard, maar had geen idee hoe dat te doen.”

“Daarom zocht ik contact met de community omdat ik docenten wilden betalen met bitcoin, we wilden bitcoin accepteren. Gelukkig kwam ik in contact met Lee en vanuit het niets ging ik met hem mee naar El Salvador. Daar maakte hij een fork van de Bitcoin Beach Wallet (nu bekend als Blink, red.) en zo begon het project Bitcoin Jungle.”

Van de school kwam niets terecht en nu anderhalf jaar is de wallet gelanceerd. Samen zijn ze parttime verder gegaan met het project. Nu is de zoektocht naar gebruikers (die bitcoin willen accepteren en betalen) begonnen

Amerikaanse toezichthouders onder de loep over crypto-toezicht

Het Amerikaanse Congres houdt binnenkort twee belangrijke hoorzittingen over crypto-gerelateerde onderwerpen. Verschillende toezichthouders moeten hun zegje doen.

Op dinsdag zal Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), getuigen voor de Commissie financiële diensten van het Huis over het “Toezicht op de Securities and Exchange Commission.” De dag daarna is het de beurt aan de subcommissie Digitale Activiteiten, Financiële Technologie en Inclusie. Zij gaan het hebben over wetgeving rondom onder andere stablecoins.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...