Goedemorgen Bitcoin: Willem Middelkoop waarschuwt voor nieuwe kredietcrisis in Amerika

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptosector klaagt DNB aan wegens 'te hoge toezichtskosten'

Elf cryptobedrijven stonden gisteren in de Rotterdamse rechtbank lijnrecht tegenover De Nederlandsche Bank (DNB). De sector eist dat de toezichthouder de toezichtskosten verlaagt. Die zijn veel te hoog, zo verklaart branchevereniging VBNL, waar een deel van de sector bij aangesloten is. Dat meldt de Telegraaf op haar site.

Cryptobedrijven zijn sinds mei 2021 verplicht zich te registreren bij de DNB, en deze bedrijven hebben echter géén vergunning zoals banken, verzekeraars en trustkantoren. Maar volgens de aangesloten leden van de VBNL is het toezicht en de bijbehorende kosten vergelijkbaar met de bankensector. Volgens de bedrijven is er eerder beloofd door de toenmalige minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) dat de toezichtskosten worden verlaagd.

Willem Middelkoop waarschuwt voor nieuwe kredietcrisis in Amerika

Willem Middelkoop is een Nederlandse investeerder met een focus op goud, die bitcoin naar eigen zeggen in 2014 al "het digitale goud" noemde. Nu waarschuwt Middelkoop zijn ruim 130.000 volgers op Twitter voor een mogelijke kredietcrisis in de Verenigde Staten als gevolg van de tijdelijkse schorsing van het Amerikaanse schuldplafond.

Die voorspelling doet hij niet zomaar. Middelkoop baseert zich hiervoor namelijk, zoals vrijwel altijd, op de monetaire geschiedenis.

Ontslagronde bij cryptobeurs Binance, ondanks plannen om uit te breiden

Binance heeft een ontslagronde achter de rug. De cryptobeurs ziet haar marktaandeel krimpen, waardoor het zich genoodzaakt voelt om personeel te ontslaan.

Een woordvoerder van de cryptobeurs vertelt aan The Block het volgende:

“We bekijken periodiek hoe we ons talent het beste kunnen inzetten aan de juiste teams met de juiste middelen. En soms leidt dit onvermijdelijk tot het loslaten van sommige werknemers die misschien niet goed presteren of die misschien niet de juiste culturele fit hebben.”

Het totale personeelsbestand van Binance vóór de ontslagronde was ongeveer 8.000. De beurs weigerde commentaar te geven op de omvang van de bezuinigingen. Volgens bronnen zou in juni ongeveer 20% van het personeel naar huis gestuurd worden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...