Goedemorgen Bitcoin: Yieldt failliet verklaard

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

CryptoCom heeft bitcoin van klanten met 102% gedekt

Crypto.com heeft een audit gedaan over haar proof-of-reserves. Het blijkt dat de beurs genoeg cryptovaluta in kas heeft om haar verplichtingen jegens klanten te dekken. De openstaande bitcoinverplichtingen aan klanten is gedekt door 102% aan bitcoin.

De audit is gedaan door Mazars Group, een internationaal accountants-, belasting- en accountantskantoor. Eerder deze week deden ze hetzelfde bij Binance. Ze komen tot de conclusie dat Crypto.com genoeg geld heeft om alle klanten uit te betalen.

Nederlandse crypto vermogensbeheerder Yieldt failliet verklaard

De Nederlandse vermogensbeheerder Yieldt is failliet. Het bedrijf uit Rotterdam richtte zich op vermogensbeheer in de wereld van bitcoin en crypto.

Volgens de eigen website had het bedrijf 1250 klanten. Yieldt leverde diensten die je vaker ziet in deze markt± actief vermogensbeheer. Dat wil zeggen dat er actief gehandeld en geschoven wordt met het beleggingsportfolio.

CoinDesk: The Block ontving miljoenen van Bankman-Fried

De directeur van mediabedrijf The Block is opgestapt. Volgens concurrent CoinDesk had Michael McCaffrey financiële banden met Sam Bankman-Fried.

McCaffrey stapte direct op toen het nieuws naar buiten kwam. De situatie is pikant omdat Bankman-Fried via zijn handelsbedrijf Alameda Research verschillende miljoenenleningen aanbood. Het gaat naar verluidt om drie leningen sinds 2021, bij elkaar gaat het om $43 miljoen.

Kunstmatige bitcoinverhalen

Het leek me een week geleden origineel om eens aan de slag te gaan met ChatGPT om een column te schrijven genereren. De tijd haalde me uiteraard in en inmiddels ligt het internet vol met columns door computers gegenereerd over allerhande onderwerpen. Jammer jôh! Moet je toch zelf aan het werk.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...