Goedemorgen Bitcoin: Zorgen over kerninflatie in Europa?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grote zorgen om kerninflatie in Europa?

Op het moment van schrijven ligt de kerninflatie in de Eurozone nog op 7,30 procent en daarmee staat deze belangrijke inflatiemeter nog altijd een stuk hoger dan de beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) zouden willen. Volgens Philip Lane, de hoofdeconoom van de ECB, hoeven we ons op de lange termijn echter geen zorgen te maken over de inflatie.

Lane constateert dat de dalende energieprijzen zich snel zullen laten zien in de inflatiecijfers en dat ook de snelle groei van de lonen zich niet zal laten voelen in de kerninflatie.

Tether zet stap naar bitcoin mining

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin ter wereld, betreedt de markt van bitcoin mining en energieproductie. Dit kondigde het bedrijf recent aan in een persbericht.

Tether zal haar operaties in Uruguay starten. Dat gaan ze doen in samenwerking met een niet nader genoemde “lokale gelicenseerde onderneming”. Tether heeft dus nog niet bekend om welke partner het gaat.

Paolo Ardoino, CTO van Tether, zei in de aankondiging:

“Door de kracht van bitcoin en de hernieuwbare energie in Uruguay te benutten, loopt Tether voorop in duurzame en verantwoord minen. Onze toewijding aan hernieuwbare energie zorgt ervoor dat elke bitcoin die we minen een minimale ecologische voetafdruk achterlaat, terwijl de veiligheid en integriteit van het Bitcoin-netwerk worden gewaarborgd.”

Bitcoin miner inkomsten uit transacties fors gestegen

Het bedrag aan transactiekosten dat door bitcoin miners is verzameld, is in mei enorm gestegen en heeft zijn hoogste niveau bereikt in meer dan twee jaar. Dat blijkt uit berekeningen van The Block.

Het aandeel van de mininginkomsten uit transactiekosten was op 29 mei maar liefst 14,3%. Dat is een stijging van meer dan 11% ten opzichte van april en het hoogste niveau sinds april 2021.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...