Bitcoin miner inkomsten uit transacties fors gestegen

1180 totale weergaven

Het bedrag aan transactiekosten dat door bitcoin miners is verzameld, is in mei enorm gestegen en heeft zijn hoogste niveau bereikt in meer dan twee jaar. Dat blijkt uit berekeningen van The Block.

Het aandeel van de mininginkomsten uit transactiekosten was op 29 mei maar liefst 14,3%. Dat is een stijging van meer dan 11% ten opzichte van april en het hoogste niveau sinds april 2021.

De reden voor deze plotselinge stijging is de groei van Ordinals, een methode om NFT’s te minten die zijn gekoppeld aan satoshi’s, de kleinste rekeneenheid op het bitcoinnetwerk. Bitcoin is momenteel de op één na meest volumineuze netwerk voor NFT’s in de afgelopen weken, na ethereum.

Transactieverkeer op bitcoin bereikte in mei een nieuw all-time maandelijks hoogtepunt en bereikte op 29 mei met maar liefst 14,9 miljoen transacties. De totale maandelijkse mininginkomsten zijn op hun hoogste niveau sinds mei vorig jaar en bedragen bijna $840 miljoen vanaf vandaag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...