Goedemorgen Bitcoin: Zuid-Afrikaan verliest 20 BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Jonge Zuid-Afrikaan verliest $940.000 aan Bitcoin

De Zuid-Afrikaanse engineer Mark Michaels heeft ongeveer $940.000 aan BTC. Of beter gezegd: had. Hij is namelijk de toegang tot zijn bitcoin verloren omdat hij zijn private key en wachtwoord kwijt is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Zuid-Afrikaan vertelt dat hij ongeveer 20 BTC had gemined toen hij jong was. Met de huidige marktprijs van één bitcoin, zou dat betekenen dat de man nu bijna miljonair zou zijn. Spijtig genoeg voor hem verloor hij echter de private key (en wachtwoord) voor zijn Bitcoin wallet.

Miljonair uit Australië geeft $100 miljoen in Bitcoin weg voor vaccinatie

Medeoprichter van Finder, Fred Schebesta, wil dat elke Australiër zich laat vaccineren. De miljonair heeft daarvoor zelfs $100 miljoen aan bitcoin voor over. De ondernemer deed zijn aankondiging in de rapvideo ‘Get Vaxxed Baby’ om met name jongeren aan te moedigen om de prik te krijgen.

‘Ik heb een gek idee waar ik nooit over heb gesproken’, zo vertelde hij in zijn KIIS FM-ontbijtshow. ‘We gaan iedereen in Australië die gevaccineerd wordt 5 dollar aan Bitcoin geven’.

Dit zijn 6 bitcoin bedrijven die meer dan $1 miljard waard zijn

Terwijl Bitcoin populairder wordt en de prijs flink stijgt, groeit ook het ecosysteem rondom de grootste cryptomunt verder door. De tweede helft van 2021 zagen we het aantal zogenaamde unicorns in de cryptowereld flink stijgen.

Sinds het begin van het jaar mogen meer dan 50 cryptocurrency- en blockchainprojecten zichzelf de felbegeerde titel ‘unicorn’ geven.

Een unicorn is een bedrijf dat door durfinvesteerders (VC) op meer dan een miljard dollar wordt gewaardeerd. Een paar voorbeelden van eenhoorns in de mainstream markt zijn Airbnb, Uber en SpaceX, met ieder een waardering van tientallen miljarden.

Maar ook in de cryptowereld zijn er dus meer en meer. Het begon allemaal met Coinbase, het bedrijf dat hoge ogen gooide met de beursgang in April. Sinds kort zijn ook Amber Group, Blockchain.com en OpenSea gewaardeerd op meer dan $ 1 miljard. Cointelegraph heeft een aantal namen op een rijtje gezet.

De week van Bitcoin: Binance, BlackRock, Coinbase en fondsen

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er de afgelopen week 33 allemaal gebeurd?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)