De week van Bitcoin: Binance, BlackRock, Coinbase en fondsen

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er de afgelopen week 33 allemaal gebeurd?

Binance verplicht identificatie voor alle gebruikers

Alle gebruikers van cryptobeurs Binance moeten zichzelf identificeren voordat ze mogen handelen op het platform. Dat maakte de grootste bitcoin beurs ter wereld bekend deze week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele dagen daarvoor, toeval of niet, waarschuwde de Nederlandsche Bank de exchange omdat het niet voldoet aan de KYC-voorschriften.

BlackRock investeert $384 miljoen in bitcoin miners

Het grote BlackRock
heeft aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laten
weten dat het heeft geïnvesteerd in twee beursgenoteerde bitcoin miners. Het gaat om de aandelen van Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain.

Dit zijn 6 bitcoin bedrijven die meer dan $1 miljard waard zijn

Terwijl Bitcoin populairder wordt en de prijs flink stijgt, groeit ook het ecosysteem rondom de grootste cryptomunt als maar door. De tweede helft van 2021 zagen we het aantal zogenaamde unicorns in de cryptowereld flink stijgen.

Sinds het begin van het jaar mogen meer dan 50 cryptocurrency- en blockchainprojecten zichzelf de felbegeerde titel ‘unicorn’ geven.

Een unicorn is een bedrijf dat door durfinvesteerders (VC) op meer dan een miljard dollar wordt gewaardeerd. Een paar voorbeelden van eenhoorns in de mainstream markt zijn Airbnb, Uber en SpaceX, met ieder een waardering van tientallen miljarden.

Maar ook in de cryptowereld zijn er dus meer en meer. Het begon allemaal met Coinbase, het bedrijf dat hoge ogen gooide met de beursgang in April. Sinds kort zijn ook Amber Group, Blockchain.com en OpenSea gewaardeerd op meer dan $ 1 miljard. Cointelegraph heeft een aantal namen op een rijtje gezet:

Coinbase koopt $500 miljoen aan bitcoin en cryptocurrency om te sparen

Coinbase is voornemens om voor 500 miljoen dollar aan bitcoin en andere cryptocurrency’s te kopen voor op de balans.

Daarbij reserveert de grote Amerikaanse beurs 10 procent van alle toekomstige winst voor het kopen van extra bitcoin en mogelijk ook andere cryptocurrency’s.

Amerikaanse Bitcoin miners kunnen plots niet meer bij hun bankrekening

Het Amerikaanse bedrijf Compass Mining is plots afgesloten van hun bankrekeningen bij JPMorgan Chase. Via dit bedrijf kun je mining hardware kopen en gelijk ruimte huren in verschillende datacentra.

Wells Fargo biedt passief Bitcoin fonds aan voor rijke klanten

Wells Fargo heeft een particulier bitcoin fonds geregistreerd bij Amerikaanse toezichthouders. De megabank wil daarmee indirect een mogelijkheid aan haar rijkste klanten aanbieden om in de cryptovaluta te kunnen investeren.

De multinational is opgericht in 1929 en ze hebben wereldwijd 7.200 fysieke locaties en 13.000 geldautomaten. Er werkten vorig jaar ruim 260.000 mensen voor de bank.

Jonge Zuid-Afrikaan verliest $940.000 aan Bitcoin

De Zuid-Afrikaanse engineer Mark Michaels heeft ongeveer $940.000 aan BTC. Of beter gezegd: had. Hij is namelijk de toegang tot zijn bitcoin verloren omdat hij zijn private key en wachtwoord kwijt is.

Gerucht: Britney Spears gebruikte Bitcoin om vader te slim af te zijn

Britney Spears zou bitcoin hebben gebruikt om betalingen te doen uit het oog van haar vader. Dat vertellen Tess Barker en Barbara Gray tijden hun podcast ‘Toxic’, daarin verdiepen ze zich in de slepende zaak rondom de Amerikaanse popster.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...