Goedemorgen Bitcoin: Zwitserse bank Credit Suisse in zwaar weer na jaarcijfers

Goedemorgen Bitcoin: Zwitserse bank Credit Suisse in zwaar weer na jaarcijfers

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Omgevallen cryptobank verwikkeld in zaak rondom witwassen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington en Manhattan is een onderzoek gestart naar Signature Bank. Er zou sprake kunnen zijn van laksheid bij het toezicht om witwassen te voorkomen. Dat schrijft Bloomberg.

De Amerikaanse mediagroep verwijst naar mensen die bekend zijn met de zaak. Naast het Department of Justice (DOJ) zou ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar pijlen hebben gericht op de bank.

De in New York gevestigde Signature Bank werd op 12 maart gesloten door regelgevers van de staat. Het was een bank die vooral in de cryptomarkt geliefd was.

De DOJ hield nieuwe accounts in de gaten en zocht naar tekenen van criminele activiteiten in transacties, zo vertellen de bronnen aan Bloomberg.

Investeringslegende: 'Bitcoin vormde zojuist zeldzaam patroon'

Investeringslegende en veteraan van de financiële markten Peter Brandt laat zich regelmatig uit over de bitcoin koers en heeft op het gebied van technische analyse altijd interessante waarnemingen. Ditmaal constateert Brandt dat bitcoin bezig is met een patroon dat we maar zelden zien binnen de financiële markten. Het gaat om het zogenoemde megafoon-patroon.

Peter Brandt vergaarde een legendarische status binnen de bitcoin-wereld, nadat hij in 2017 de ineenstorting van de digitale munt wist te voorspellen na het bereiken van de all-time high van december 2017. Op dit moment ziet hij dat bitcoin wederom bezig is aan een grote omkering. "Dit is wat we een megafoon noemen of ook wel een omgedraaide symmetrische driehoek", aldus Brandt.

De omgekeerde driehoek van Brandt. Bron: Twitter
De omgekeerde driehoek van Brandt. Bron: Twitter

Ook Zwitserse bank Credit Suisse in zwaar weer na jaarcijfers

De bankencrisis lijkt in lichte mate overgewaaid naar Europa. De Zwitserse bank Credit Suisse komt met slecht nieuws.

Gisteren publiceerde de bank haar jaarcijfers, waarin tekortkomingen in de boekhouding zichtbaar waren. Belangrijker misschien nog wel is dat de grootste aandeelhouder van de bank aangeeft at het geen extra geld in het bedrijf kan stoppen.

De Saudi National Bank zegt dat ze dit niet mogen doen omdat ze dan meer dan 10% van de aandelen in handen zullen krijgen, wat niet is toegestaan. Als gevolg van de opeenstapeling van nieuwsberichten doen beleggers de aandelen in de verkoop.

Momenteel betaal je iets meer dan $2 voor een CS-aandeel. Dat is al weer iets hoger vergeleken met de laagste prijs, toen het aandeel op $1,75 stond - zo'n 30% onder de sluitingsprijs van dinsdag.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan