Goedmorgen Bitcoin: Er was géén sprake van een ‘double spend’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,835.82USD. De afgelopen 24 uur is de prijs met -6.09% veranderd en 19,143,456 is de actuele voorraad aan gedolven bitcoin.

Het belangrijkste nieuws van gisteren kort op een rijtje

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ruzie over whitepaper Bitcoin tussen Wright, ontwikkelaars en community

Advocaten van Craig Wright eisen dat de websites bitcoin.org en bitcoincore.org de whitepaper van Satoshi Nakamoto offline halen. Ze beweren dat het document het auteursrecht schendt. Het is het begin van een rel tussen ontwikkelaars, de community en ook het kamp van Bitcoin SV, een splitsing van Bitcoin Cash.

Als reactie op deze aanklacht heeft Cobra, de pseudonieme eigenaar van Bitcoin.org, geweigerd om iets te doen. Zijn mening is dat de whitepaper is gepubliceerd onder de licentie van het MIT, waardoor het gratis op het internet is te delen.

Een beetje Bitcoin twee keer uitgeven? De ‘double spend’ van gisteren uitgelegd

Deze week vond er iets bijzonders plaats in de Bitcoin blockchain. Het leek er even op alsof er een double-spend plaatsvond, alsof een beetje bitcoin twee keer door dezelfde persoon werd uitgegeven. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en ligt het genuanceerder.

BitMEX Research maakte op Twitter melding van deze dubbele uitgifte. Iedere balans die je in een Bitcoin wallet afleest, bestaat in feite uit een heleboel kleine beetjes bitcoin. Dit noem je ook wel UTXO’s, unspent transaction outputs.

Grayscale koopt 8.762 bitcoin bij

Vermogensbeheerder Grayscale heeft weer ruim 8.700 bitcoin gekocht in de afgelopen 24 uur. Deze bitcoin vloeien in het Grayscale Bitcoin Trust ( GBTC), dat is een beleggingsfonds waar ruim 22 miljard dollar in is opgeslagen.

Grayscale mikt vooral op institutionele beleggers, want je moet ook geaccrediteerd zijn om mee te doen aan het fonds. Grayscale heeft bijna 600.000 BTC in beheer.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...