Goedemorgen Bitcoin: Poetin zet deur op een kier voor BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ziet Poetin internationale betalingen met bitcoin voor zich?

Vladimir Poetin zet de deur op een kier voor internationale betalingen met bitcoin. De Russische president gaat in gesprek met CNBC kort in op de rol van cryptocurrency’s in de wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

”Cryptocurrency’s hebben bestaansrecht en kunnen gebruikt worden als betaalmiddel”, zegt Poetin. Hij zegt er wel gelijk bij dat het te vroeg is om nu over te stappen naar betalingen voor bijvoorbeeld hun olie of andere grondstoffen. Maar de optie wordt wel besproken.

Tesla staat op een winst van $1 miljard op investering in bitcoin

Tesla staat op een winst van $1 miljard op hun investering in bitcoin. Het bedrijf van topman Elon Musk kocht op 2 februari 42.902 bitcoin.

Rond de aankoop stond de prijs van BTC nog rond $33.000. Sinds die tijd is de koers van bitcoin naar een hoogtepunt van $64.840 gestegen. Rond het prijspunt van nu ($57.500) staat Tesla op een fictieve winst van $1 miljard.

Bitwise wil echte bitcoin sparen in nieuw Amerikaans fonds

Bitwise wil een groot nieuw bitcoinfonds oprichten. Het bedrijf wil een bitcoin exchange-traded fund (ETF) gedekt door fysieke bitcoin op de markt brengen.

Bitwise legde eerder al een soortgelijk verzoek op tafel van de toezichthouders, toen werd het verzoek voor een bitcoin ETF gedekt met echte bitcoin afgewezen. Chief information officer Matt Hougan geeft tekst en uitleg op Twitter, hij ziet dat de markt van bitcoin inmiddels volwassen is geworden.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...