Goedmorgen Bitcoin: top van BTC cyclus ligt op $390.000

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin beurzen in Nigeria kunnen geen rekening meer krijgen bij een bank

De Nigeriaanse centrale bank (CBN) verbiedt banken om rekeningen te verstrekken aan bitcoin beurzen. Alle financiële dienstverleners mogen hun diensten niet meer aanbieden aan de bitcoin handelshuizen,

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De centrale bank laat weten dat dit besluit is genomen na eerdere waarschuwingen. Ze verwijzen naar 'risico's van digitale valuta'. Door dit verbod moeten ook alle lopende rekeningen worden gesloten. Beurzen, maar ook andere bedrijven die met bitcoin transacties doen zijn de klos.

'Bitcoin te speculatief en geen betaalmiddel', aldus strategen Goldman Sachs

Strategen van zakenbank Goldman Sachs zien Bitcoin niet als 'medium of exchange' oftewel een betaalmiddel. De waarde schommelt te veel en het is een speeltje van speculanten, zo luidt hun mening. Volgens analist Sharmin Mossavar-Rahmani is dat een drempel voor de wereldwijde adoptie van bitcoin al betaalmiddel.

De Goldman Sachs Group is een Amerikaanse multinational en investeringsbank. Als financiële dienstverlener hebben ze hun hoofdkantoor in New York. In een briefing vertelt Rahmani hoe zijn team van investeringsstrategen naar Bitcoin kijkt.

De top van deze bitcoin cyclus ligt volgens deze chart op $390.000

Bitcoin kan, als de geschiedenis zich herhaalt, in deze cyclus nog meer dan tien keer over de kop gaan, aldus Yassine Elmandjra van ARK Invest. Daarmee zou de bitcoin koers op het astronomische getal van bijna $400.000 per bitcoin uitkomen.

Gisteren liet Elmandjra middels een Tweet zien dat de huidige bitcoin bull run pas net begonnen is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...