'Goldman Sachs overweegt bitcoin derivaten'

'Goldman Sachs overweegt bitcoin derivaten'

Goldman Sachs wil bitcoin derivaten gebruiken in hun software. Volgens Barron's moet cryptobeurs FTX de partner worden die dit faciliteert.

FTX is uitgegroeid tot een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Het handelshuis groeit razendsnel en is naast Coinbase en Kraken de meest prominente Amerikaanse beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast is het een lievelingetje van de gevestigde orde in de wereld van financiën. Goldman Sachs ging eerder dit jaar al langs op de Bahama's om met FTX te praten. Mede-oprichter en CEO Sam Bankman-Fried haalde al miljarden binnen aan investeringen bij tal van partijen.

Handel via Goldman Sachs

Goldman Sachs is een van de grote banken die stiekem al een aantal experimenten rondom bitcoin heeft lopen. Grote klanten kunnen al met futures aan de slag. Ook geeft het kleine leningen uit waar bitcoin wordt geaccepteerd als onderpand.

Het is nog geen groot onderdeel van het totale pakket aan diensten van Goldman Sachs, maar het aantal diensten groeit wel. Klanten moeten straks mee kunnen doen in de wereld van bitcoin futures. Goldman Sachs dient dan als toegangspoort naar de futurehandel op FTX.

Het is echter nog onduidelijk of Amerikaanse toezichthouders dit toe willen laten.

Derivaten

De handel in bitcoin is overal ter wereld een heikel punt in de politiek. Dat geldt ook zeker voor de derivaten daar weer omheen. FTX hootp de juiste papier te krijgen om de futurehandel voor giganten als Goldman Sachs te faciliteren.

FTX is er uiteraard van overtuigd dat hun plannen alleen maar goed zijn voor de markt, en voor klanten van FTX en Goldman Sachs.

Hoe de plannen in de praktijk worden uitgerold moeten we nog zien. Wel is duidelijk dat partijen als Goldman Sachs op hun eigen manier proberen een positie in te nemen in verschillende onderdelen van de markt.

FTX heeft een Amerikaanse entiteit die zich richt op die markt. Op het hoofdplatform kun je al naar hartenlust met een hefboomconstructie aan de slag, mocht dat je ding zijn.

Lees meer over:
Bitcoin futures Goldman Sachs FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties