Groei van aantal bitcoin ATM’s neemt verder af

Bitcoin (BTC) is op heel veel verschillende manieren te kopen en verkopen. Een minder bekende optie zijn pinautomaten. De groei lijkt echter wel langzaam maar zeker weg te gaan uit deze tak van de industrie.

Crypto ATM probeert het aantal pinautomaten met bitcoin opties in kaart te brengen. Volgens de website werden er bijzonder weinig bitcoin ATM’s opgezet in de eerste 5 maanden van 2022.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) ATM-installaties over de hele wereld zijn gedurende het jaar 2022 sterk gedaald, met in mei slechts 202 nieuwe BTC-geldautomaten. Dat aantal is sinds 2019 niet meer gehaald. In dezelfde periode in 2021 werden er nog 1971 installaties gedaan.

In juni zien we echter alweer een flinke groei aan bitcoin ATM’s. Met een beetje geluk gaat ook deze trend weer opwaarts na een grote dip.

Groei van aantal bitcoin ATM's neemt verder af

Onrust

Het is onrustig in de wereld. Dat geldt ook op kleinere schaal voor de bitcoin-industrie. De koers van BTC staat meer dan 50% lager de recordprijs.

Het aantal pinautomaten met bitcoin opties groeit nog altijd. Tegelijkertijd zien we ook dat de bestaande ATM’s steeds vaker met extra controles te maken hebben. In theorie is een pinautomaat een relatief anonieme manier om bitcoin te kopen.

Je kunt cash geld geven om er bitcoin mee te kopen. In de praktijk zien we echter dat er (ook in Nederland) steeds lagere limieten zijn. Kom je boven die grens? Dan moet je jezelf net als bij een online broker identificeren.

Lees meer over:
bitcoin atmBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...