Amerikaanse kredietunie met $7,3 miljard op de balans gaat bitcoin kopen

UNIFY Financial Credit Union (UNIFY) is de eerste kredietunie in de Verenigde Staten die het in samenwerking met NYDIG om via hen platform bitcoin te kopen en verkopen. In tegenstelling tot een bank is een kredietunie een non-profit organisatie.

Net als bij een bank kun je bij een kredietunie leningen aanvragen en bankrekeningen openen. Dankzij NYDIG is het bij UNIFY dus mogelijk om nu ook bitcoin te kopen en verkopen. Zo zorgt NYDIG er langzaam maar zeker voor dat bitcoin geïntegreerd wordt in het Amerikaanse bankwezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

NYDIG regelt de infrastructuur, de financiële dienstverleners kunnen hun klanten een nieuw product aanbieden.

Alleen bitcoin, toch?

Het interessante aan NYDIG is dat ze de focus volledig op bitcoin hebben en dat je bij de banken die ze aansluiten dus geen altcoins kunt kopen. Met UNIFY is nu de eerste kredietunie aangesloten bij het imposante netwerk van NYDIG in Amerika.

Het enige frappante aan de lancering van de bitcoin-dienstverlening bij UNIFY is dat het gepaard gaat met NFT’s. Zo kunnen mensen die voor 14 februari een aankoop van tenminste 500 dollar aan bitcoin doen kans maken op een NFT van American Football speler John Johnson III.

Verder valt er echter niets te lezen over altcoins, dus de kans is klein dat NYDIG of UNIFY daar verder iets mee van plan zijn. “We zijn continu op zoek naar nieuwe kansen voor onze leden om met alle ontwikkelingen in de markt mee te gaan. Digitaal geld is daar een belangrijk onderdeel van”, aldus UNIFY president en CEO Gordon Howe.

NYDIG toont indrukwekkende groei

Het gaat goed met NYDIG, want in december haalde het 1 miljard dollar op tegen een waardering van 7 miljard dollar. Waarmee het bereik van bitcoin “in potentie iedere industrie kan raken”, aldus CEO Robert Gutmann.

De omvang van de investeringsronde laat de ambitie van NYDIG zien om zich te ontwikkelen tot een alleskunner op het gebied van bitcoin. Waarbij het de focus heeft op infrastructuur voor institutionele partijen, maar ook toepassingen voor consumenten.

“In plaats van zelf een beursplatform bouwen, willen we bestaande financiële instellingen ondersteunen bij de integratie van bitcoin in hun bestaande dienstverlening,” aldus Patrick Sells, de Chief Innovation Officer van NYDIG.

Hierbij is het onder andere van plan om bitcoin wallets te integreren in de applicaties van alle banken in de Verenigde Staten. Het opgehaalde miljard moet daar de komende jaren de brandstof voor vormen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....