Grote Filipijnse bank gaat bitcoin verkopen en bewaren

Grote Filipijnse bank gaat bitcoin verkopen en bewaren

De Union Bank of the Philippines wil gaan handelen in cryptocurrency's zoals bitcoin. Ook bewaardiensten behoren tot de scope, meldt Bloomberg.

De bank verwacht dat cryptovaluta snel geadopteerd worden door de bevolking. Sterker, elke belegger in het land zal 3 tot 5 procent van zijn belegde vermogen in crypto's gaan aanhouden. Dat zegt Cathy Casas, manager van de blockchainunit van deze bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze ziet met name in groei in het gebruik onder twintigers en dertigers.

'Het is voor ons als bank een manier om toekomstbestendig te zijn', aldus Casas.

In de Filipijnen heeft circa 5 procent van de bevolking nu cryptomunten, een cijfer dat bevestigd wordt door Binance die lokaal onderzoek heeft gedaan. Deze grootste beurs ter wereld is er als de kippen bij om actief te zijn in groeimarkten.

Niet iedereen staat aan de zijlijn te juichen. De voorzitter van de centrale bank, Benjamin Diokno, waarschuwt dat 'cryptovaluta een vormen kunnen vormen voor de financiële stabiliteit'.

Ook zijn we 'zeer kwetsbaar' voor illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en terrorismefinanciering. Singapore greep onlangs in met een verbod op bitcoin ATM's bijvoorbeeld.

Volgens Casas zetten ze alles op alles om hun (jonge) klanten zo goed mogelijk in te lichten.

UnionBank is geen onbekende op de markt. In 2019 was het de eerste financiële instelling die met PHX een eigen stablecoin in het leven riep. Ze werken samen met het Zwitserse Metaco voor het bewaren van de sleutels van bitcoin en andere crypto's.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin markt handel

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan